Mergi la conţinutul principal

«Vânătoare» de scandalagii şi şoferi teribilişti

Indivizii puşi pe scandal, cei specializaţi în furturi de pe tarabe şi din buzunare, dar şi şoferii teribilişti au fost cu poliţiştii pe urme în acest week-end. Oamenii legii au dat o raită prin discoteci şi barurile cu program non-stop, pentru a preveni faptele cu violenţă. Aproape 300 de persoane au fost legitimate, peste 60 fiind controlate corporal sumar. Şoferii obişnuiţi să circule după propriile legi au fost şi ei urmăriţi în trafic, 105 autovehicule fiind oprite pentru control.
În perioada 16- 18 mai, poliţiştii brăileni au desfăşurat activităţi pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, în municipiu şi judeţ. Rutieriştii, lucrătorii de ordine publică şi de investigaţii criminale, din cadrul poliţiei municipului, poliţiilor orăşeneşti şi secţiilor de poliţie rurală, cu sprijinul jandarmilor, au ieşit la atac. Petrecăreţii din baruri şi discoteci au fost primii luaţi la întrebări, poliţiştii acţionând şi în târgurile şi oboarele organizate săptămânal, precum şi pe arterele de circulaţie. "Echipele angrenate în aceste acţiuni au efectuat controale la 70 de unităţi de alimentaţie publică, săli de jocuri mecanice şi pariuri sportive şi 12 producători particulari, au legitimat 267 persoane, 63 fiind controlate corporal sumar, şi au oprit în trafic pentru control 105 autovehicule. Pe timpul desfăşurării activităţilor specifice, au fost constatate 88 de contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de 22.125 de lei", a precizat insp. principal Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila. Amenzile au fost date conform prevederilor Legii 61/1991 (republicată), pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, Legii 12/1990 (republicată), privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, şi OUG 195/2002 (republicată), privind circulaţia pe drumurile publice. Totodată, poliţiştii au ridicat în vederea suspendării două permise de conducere şi retras un certificat de înmatriculare.
Rutieriştii au desfăşurat acţiuni pe arterele de circulaţie din municipiu şi pe drumurile naţionale din judeţ, pentru combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării vitezei de deplasare şi al consumului de alcool, precum şi pentru disciplinarea pietonilor care traversează prin locuri nepermise. Au fost constatate 90 de contravenţii, cele mai multe, respectiv 77, pentru traversarea neregulamentară a pietonilor, pentru care s-au dat amenzi în valoare totală de 9.835 lei.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro