Mergi la conţinutul principal

«Vânătoare» de pietoni, biciclişti şi căruţaşi certaţi cu Codul Rutier

În ultimele trei zile, poliţiştii au dat 165 amenzi, cele mai multe, peste 100, fiind aplicate pietonilor.
Poliţiştii din cadrul Serviciului şi Biroului Rutier au acţionat, pe raza municipiului şi judeţului, pentru prevenirea evenimentelor rutiereîn care sunt implicaţi pietoni, biciclişti şi căruţaşi. O atenţie deosebită a fost acordată zonelor cu potenţial de risc rutier, precum şi celor în care au fost înregistrate evenimente rutiere produse pe fondul indisciplinei pietonale.
Asta deoarece statisticile arată că, de multe ori, aceşti participanţi la trafic sunt implicaţi în accidente grave, uneori mortale, vina aparţinându-le chiar lor. Ce-i drept, au fost înregistrate şi multe cazuri când pietonii au devenit victime ale unor evenimente rutiere, chiar dacă traversau regulamentar.
"Pentru nerespectarea normelor care reglementează circulaţia pe drumurile publice, poliţiştii au aplicat 165 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 18.690 lei. Dintre acestea, 105 au fost pentru abateri ale pietonilor, 40 pentru cele săvârşite de biciclişti şi 20 pentru abateri ale conducătorilor de atelaje", a precizat ag. şef adj. Camelia Bucur din cadrul Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.
Poliţiştii reamintesc faptul că pe 1 mai a.c., Poliţia Română a iniţiat şi demarat campania pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi pietonii - ,"Nu trece dincolo!", campanie ce se derulează, la nivel naţional, până pe 30 noiembrie.
Pietonii sunt sfătuiţi să traverseze numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colţ de stradă şi să nu traverseze prin faţa sau spatele autovehiculelor oprite. La orice traversare, pietonii trebuie să se oprească în afara părţii carosabile şi să se asigure. În acest fel, îşi salvează viaţa. Bicicliştii şi căruţaşii trebuie să aibă şi ei mare grijă în trafic şi să îşi asigure vehiculele cu semne reflectorizante pe timp de noapte.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro