Mergi la conţinutul principal

«Rocreativ» suspendată. Vine Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Brăila

Consilierii judeţeni ar putea decide, în această lună, dacă sunt de acord cu suspendarea temporară a activităţii firmei de turism înfiinţate în 2013, de fostul preşedinte al CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, SC "Rocreativ Trade" SRL şi de a fonda Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Brăila. Cel puţin asta a anunţat, preşedintele interimar al CJ, Viorel Mortu, în cadrul celei mai recente şedinţe ordinare a miniparlamentului judeţean. Noua entitate ar putea avea şi un sediu central, după cum a punctat sursa citată: o parte din clădirea de pe Ana Aslan numărul 27 - 29. "Vă anunţ că de aproape două luni avem dreptul să achiziţionăm mobilier în clădirea de la Ana Aslan. Am făcut toate demersurile, am estimat ceea ce e de cumpărat şi acum ne pregătim să licităm mobilier pentru acele spaţii. Până acum ministerul nu a permis finanţarea mobilierului. Acolo va fi un centru multicultural. Vom decide împreună tot ce se poate realiza şi vom vedea cum populăm clădirea cu instituţii, oameni, valori. Dar va fi şi un centru de dezvoltare a turismului de orice tip. De aceea, în ultimele trei luni s-a relatat o strategie de dezvoltare a turismului brăilean. E prima dată când avem strategia pe tema aceasta, amplă şi detaliată. Să dea Dumnezeu să putem să o dezvoltăm şi să o implementăm", a declarat Viorel Mortu. Mergând pe aceeaşi linie, acesta a mai subliniat că se încearcă realizarea unui parteneriat cu firme private pentru stimularea, dezvoltarea, finanţarea şi practicarea turismului în zona noastră. "Atunci, vom încheia destul de repede structura «Rocreativ», o vom conserva, urmând ca vreodată, pentru că e deja înfiinţată, să primească o altă structură", a mai completat social democratul.

Sinecura se păstrează. Asociaţia de turism, condusă de fostul manager al "Rocreativ"

Tot în cadrul şedinţei CJ Brăila, prezentă în sală, Reliana Bogdan, fostul manager al SC "Rocreativ Trade" SRL, le-a propus consilierilor să fie de acord cu înfiinţarea Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Brăila. În acelaşi context, aceasta şi-a prezentat câteva dintre strategiile planificate pentru promovarea turismului în judeţul nostru. "Vă invit să reflectaţi asupra propunerii de participare a judeţului Brăila, în calitate de membru fondator, la înfiinţarea Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Brăila, în baza ordonanţei de Guvern numărul 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii. Acest proiect are ca obiectiv implementarea managementului destinaţiei turistice Brăila, în vederea creşterii fluxului circulaţiei turistice în judeţ; creşterea vizibilităţii judeţului ca destinaţie turistică pe harta ţării; promovarea potenţialului turistic cultural şi al punctelor de atracţie turistică existente, atât la nivel naţional cât şi internaţional; creşterea veniturilor din turism; tragerea şi facilitarea investiţiilor în turismul şi agro-turismul brăilean prin cuantificarea tuturor posibilităţilor de finanţare, acordate în cazul programelor europene ce se vor lansa în următoarea perioadă; producerea şi distribuirea de materiale de promovare şi marketing turistic; organizarea şi participarea la evenimente, târguri şi conferinţe în vederea promovării turismului în zona Brăilei; dezvoltarea unor ateliere care să creeze şi să producă suveniruri locale sub marca «Brăila souvenirs»; dezvoltarea unor centre locale de formare şi perfecţionare profesională pentru meserii specifice industriei turismului", a declarat Reliana Bogdan. De asemenea, sursa citată a ţinut să prezinte câteva dintre avantajele înfiinţării unei astfel de structuri, după modelul practicat şi de alte judeţe. La rândul său, Viorel Mortu le-a propus consilierilor judeţeni să se implice activ în realizarea acestui proiect, astfel încât şi ideile lor să se regăsească în viitorul centru turistic al judeţului.
Reamintim că membrii CJ Brăila discută despre soarta "Rocreativ" încă din luna mai, însă până acum nu s-a luat nicio decizie concretă în privinţa societăţii, care, deşi nu are nicio activitate, plăteşte, din bani publici, salariul unicului său angajat, directorul Reliana Bogdan.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro