De altfel serile greceşti condimentate cu mâncăruri apetisante şi udate cu băuturi şi coktailuri fine, au devenit o tradiţie la "Boema", încă din vara anului trecut. Petrecerea va fi încălzită de formaţia "Adagio", care va susţine ritmul solistei cu instrumente tradiţionale greceşti. Nu vor lipsi dansurile greceşti, invitaţii putând să încerce paşii celebri după pofta inimii, mai ales că alături de ei vor fi şi tinerii din ansamblul de dansuri "Parnassos" al Comunităţii elene. În acelaşi timp, bucătăria grecească îşi va dezvălui secretele, o gastronomie cu tradiţie şi o istorie bogată, de peste 4.000 de ani. Interesant de aflat este faptul că prima carte de bucate a lumii a fost scrisă de un grec înaintea erei noastre. În timp, reţetele greceşti s-au mai schimbat, fiind influenţate şi de popoarele cu care grecii au interacţionat, iar prin intermediul Imperiului Roman, multe reţete culinare s-au răspândit în toată Europa şi nu numai, cucerind gurmanzii de ieri şi de azi. La "Boema" se va putea degusta poate cel mai savuros sos tzatziki din Brăila. Combinaţia de iaurt gras cu castraveţi, usturoi şi ulei de măsline este foarte plăcut aromată şi deosebit de răcoritoare fiind ideală vara. Ca noutate, restaurantul "Boema" oferă de această dată o reţetă specifică insulei Corfu şi anume "Paputzachia", în traducere "papuceii", care conţine vinete umplute cu carne, roşii şi brânză. Aroma platoului pescăresc aminteşte de albastrul-turcoaz al Mării Mediterane, de atmosfera ospitalieră a ţărmului însorit al Greciei şi de miresmele leandrilor înfloriţi. Desertul va învinge şi cel mai pretenţios invitat. "Boema" propune banane caramelizate şi flambate, stinse cu îngheţată de portocale sau piersici cu migdale, nucă de cocos şi sirop răcoritor de mentă şi struguri. Şi ca invitaţii să scape de ghinioane, la "Boema" ei o vor putea să le arunce odată cu farfuriile. Se poate spune că toţi cei care vor intra la "Boema" vineri seara vor face o călătorie în Grecia, unde gustul, muzica şi dansul nu trebuie ratate.