Mergi la conţinutul principal

«Mioriţa» lui Cloşcă somată să elibereze trotuarul ocupat abuziv

După ce a ocupat ani de zile aproape două treimi din lăţimea trotuarului, pe Calea Călăraşilor, la intersecţia cu Str. Roşie, restaurantul deţinut de SC "Mioriţa Com" SRL a fost somat, recent, de Poliţia Locală, să elibereze domeniul public ocupat abuziv. Totodată, firmei în cauză i-a fost aplicată o sancţiune de 2.000 lei, pentru "depăşirea suprafeţei menţionate în autorizaţia de funcţionare". "Societatea respectivă a fost somată ca, în termen de 30 de zile, să desfiinţeze construcţia care ocupă trotuarul", ne-a declarat Traian Jipa, directorul Poliţiei Locale Brăila. După cum se ştie, restaurantul în cauză aparţine familiei lui Corneliu Cloşcă. Într-un comentariu postat pe site-ul cotidianului nostru, un cititor se întreabă cât de legal funcţionează terasa familiei Cloşcă de pe faleza Dunării. Întrebat despre acest aspect, directorul Traian Jipa ne-a declarat că terasa respectivă este "în regulă" şi nu există motiv pentru desfiinţarea ei.
De la începutul acestei luni, poliţiştii locali au verificat 37 de unităţi comerciale care desfăşoară activităţi de alimentaţie publică pe raza municipiului.
Pe lângă "Mioriţa Com", a mai fost sancţionată şi SC "Sunrise Bistro" SRL, cu punct de lucru pe Str. Danubiului, colţ cu Str. Faţa Portului, cu 2.000 lei, pentru neavizarea autorizaţiei de funcţionare în termen legal.
SC "Germanoprod" SRL, cu punct de lucru pe Bdul. Independenţei, nr. 6, a fost amendată cu 1.000 lei, pentru lipsa permisului de ocupare a domeniului public pentru terasa pe care o amplasase în dreptul punctului de lucru. Tot pentru aceeaşi contravenţie, legată de amplasarea fără permis a unei terase pe domeniul public, şi tot cu 1.000 lei a fost sancţionată şi DMG PUB Future SRL, de pe Şos. Buzăului, nr 14, bl. A12.
Alte două firme verificate de Poliţia Locală - SC "Motor Internaţional Service" SRL şi SC "Tehno Ice Impex" SRL - erau în regulă în ceea ce priveşte autorizaţia de funcţionare şi autorizaţia de construire, însă nu deţineau autorizaţie de securitate la incendiu, aspect ce atrage sancţiuni din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro