Mergi la conţinutul principal

«Minibus 2002» renunţă la traseul 35

Operatorul privat de transport în comun de persoane în regim maxi-taxi SC "Minibus 2002" a renunţat zilele acestea şi la traseul 35, care face legătura între cartierele Chercea, Radu Negru şi Viziru. Motivul invocat este că nu poate îndeplini condiţia privind vechimea parcului auto. Compania a notificat în acest sens Serviciul de Transport al Primăriei Brăila, care a transmis mai departe informaţia către municipalitate. Astfel, ieri, la şedinţa ordinară a CLM, consilierii au primit o informare cu privire la noile modificări în structura transportului de persoane în regim maxi-taxi. În actul respectiv, serviciul specializat a punctat faptul că i-a pus în vedere operatorului că are obligaţia de a presta în continuare acest serviciu, timp de 90 de zile, aşa cum prevede contractul cadru de gestiune delegată. Până când va expira acest termen, autoritatea locală, prin serviciul specializat, va organiza licitaţie în vederea atribuirii gestiunii delegate către un alt operator de transport, evident, dacă îşi va manifesta cineva interesul în acest sens.
După expirarea celor 90 de zile, adică undeva în a doua jumătate a lunii iulie, "Minibus 2002" va mai rămâne, practic, cu un sigur traseu în oraşul nostru, este vorba despre linia 40, cunoscut fiind faptul că, în februarie anul curent, s-a retras de pe traseul 13.
De precizat că, în prealabil, şi "Mantrans" a notificat autoritatea locală privind renunţarea la traseul 34, invocând acelaşi motiv: nu poate respecta cerinţa ca microbuzele aflate în traseu să aibă an de fabricaţie ulterior lui 2006.
Deocamdată, singurul operator care are probleme la acelaşi capitol, însă nu a reacţionat în niciun fel este "TCF Imex", compania având doar trei microbuze cu an de fabricaţie 2007 şi 2008, restul parcului auto - 20 de maşini, fiind mai vechi de 10 ani.
Contactată de reporterii "Obiectiv", viceprimarul Doiniţa Ciocan, cea care are în competenţe serviciul public de transport în comun de persoane, a explicat că, în funcţie de interesul manifestat de operatorii de transport - locali sau, de ce nu, din alte judeţe vecine, cu privire la cele trei trasee secundare scoase la licitaţie (este vorba de linia 13), sau care urmează a fi scoase la licitaţie (traseele 34 şi 35) -, ar trebui rediscutată în CLM situaţia problematică a transportului de persoane în regim maxi-taxi. Ca variantă de avarie, se are în vedere, acordarea în regim de urgenţă a liniilor 34 şi 35 către SC "Braicar" până la finalizarea licitaţiilor. Evident, dacă acesta îşi şi va permite din punct de vedere al parcului auto să susţină şi aceste trasee secundare. Dar ca soluţie finală nu este exclusă nici varianta în care CLM să ia în calcul desfiinţarea celor trei trasee, dacă nu vor fi transportatori interesaţi să le preia la viitoarele licitaţii.
Reamintim că o regulă asumată de către operatorii maxi-taxi prin contractul cu Primăria Brăila, privind concesiunea traseelor secundare, spune că nu pot fi folosite în circulaţie maşini mai vechi de 10 ani, context în care maşinile cu an de fabricaţie dinainte de 2006 ar trebui retrase din trasee.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro