Mergi la conţinutul principal

«Mihail Sebastian şi Brăila - O creangă de salcâm de la Dunăre»

O nouă publicaţie despre Brăila şi despre oamenii ei a ieşit de curând de sub tiparul editurii "Proilavia", "Mihail Sebastian şi Brăila - O creangă de salcâm de la Dunăre", realizată de profesorul Ioan Munteanu. Autorul a mărturisit că a lucrat cu înfrigurare timp de trei luni la documentarea volumului, a cercetat arhive, a vorbit cu brăileni care-i puteau oferi detalii interesante despre locurile pe unde a trecut cândva scriitorul Mihail Sebastian. "Eu sunt preocupat de Brăila, cărţile mele despre ea vor apărea, aşa cum am promis, în fiecare an, în luna ianuarie, însă această carte a fost un intermezzo. Ideea realizării ei a fost lansată în urmă cu câteva luni, când s-a discutat despre un centru de cercetare Mihail Sebastian şi eu am încercat să o realizez, am strâns tot ce am putut găsi scris deja despre Mihail Sebastian sau de Mihail Sebastian, am aşezat în volum şi micile mele descoperiri despre viaţa lui Sebastian", a explicat profesorul Ioan Munteanu.
Cartea, apărută într-o formulă grafică de foarte bună calitate, oferă o perspectivă interesantă asupra scriitorului brăilean. Este un volum ce mai aduce un pic de lumină asupra vieţii şi imaginii lui Sebastian în rândul scriitorilor. De asemenea, sunt prezentate punctele de vedere ale lui Sebastian faţă de diverse probleme ale societăţii. Volumul este structurat în patru capitole: "Sunt un om de la Dunăre", Biografie brăileană, Texte despre Brăila, Addenda. Cartea are în final şi o parte cu ilustraţii şi documente reproduse. Cei interesaţi o pot găsi în librăriile "Panait Istrati", în câteva zile. Lansarea oficială va avea loc pe 8 octombrie, ziua naşterii lui Mihail Sebastian. Acesta este cel de-al 20-lea volum semnat de profesorul Ioan Munteanu, toate fiind dedicate şi având ca subiect oraşul Brăila. Cartea a apărut cu sprijinul financiar al unui fost elev al profesorului Munteanu, Gelu Puşcaşu, patronul firmei "Laboratoarele Remedia".

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro