Mergi la conţinutul principal

«Marea Hămăceală» a atras zeci de brăileni în Parcul Monument

Vineri, 17 iunie, brăilenii au evadat din rutină pentru câteva ore şi au venit în Parcul Monument să se distreze la "Marea Hămăcală". Evenimentul s-a dovedit a fi un succes, zeci de copii, tineri, părinţi şi bunici fiind atraşi de ideea de a se relaxa în hamac, la iarbă-verde.
Acţiunea s-a desfăşurat în zona staţiei de tramvai de la Hipodrom şi a fost organizată de Consiliul Judeţean al Elevilor, Cercetaşii României - Club Brăila şi Primăria Municipiului Brăila. Pentru ca evenimentul să se desfăşoare în condiţii de siguranţă Jandarmeria şi Poliţia Locală au patrulat în zonă.
Activitatea a început la ora 16.00 cu amplasarea hamacelor în jurul copacilor, participanţii protejând scoarţa cu pături sau chingi. S-a dat apoi drumul la distracţie, cercetaşii invitându-i pe cei prezenţi să partice la diverse jocuri şi activităţi. Copiii au fost cei mai încântaţi, jucând volei, badminton, participând la concursuri interactive de alergat cu saci în picioare, competiţii de limbo şi multe alte jocuri antrenante.
Părinţii şi bunicii au ales alt mod de relaxare, stând în hamac sau întinzându-şi pătura pe iarbă şi citind o carte.
Câţiva tineri au avut inspiraţia să îşi aducă chitara şi au cântat melodii folk, ei fiind răsplătiţi cu aplauze din partea publicului prezent.
Pentru organizatori, "Marea Hămăceală" a fost evenimentul care a arătat că se poate şi la Brăila, atât timp cât există implicare, dorinţă şi asumare.
"Marea hamaceală" este un concept gândit de tinerii din Cluj-Napoca. În urma cu doi ani, aceştia au realizat cât de relaxant este să stai în hamac şi să citeşti într-un spaţiu verde, la finalul unei zile obişnuite de muncă. Astfel, au chemat prieteni să li se alăture şi aşa a apărut acest fenomen. "Hămăceala" nu oferă doar un prilej de relaxare, ci o ocazie de a regăsi liniştea în mijlocul cotidianului şi desprinderea de rutină.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro