Mergi la conţinutul principal

«Iridex Group» construieşte la Însurăţei o staţie de transfer a deşeurilor

Ieri, la Însurăţei a fost semnat contractul de lucrări "Construcţie Staţie de transfer Însurăţei" parte a proiectului "Sistem de management integral al deşeurilor în judeţul Brăila", la eveniment fiind prezenţi reprezentanţi din partea constructorului "Iridex Group Construcţii" SRL Bucureşti, dar şi ai Consiliului Judeţean Brăila ca autoritate contractantă, precum şi ai primăriilor deservite de viitoarea investiţie. Contractul de lucrări are o valoare de 4.403.114,87 lei fără TVA (valoarea de pornire a licitaţiei a fost de 5.366.817,03 lei) şi a fost atribuit în cursul lunii iunie, în baza unei licitaţii deschise organizată de CJ Brăila. Obiectul acestui contract îl constituie construcţia unei staţii de transfer deşeuri în localitatea Însurăţei, având o capacitate de 5.000 tone/an, care include o zonă de transfer, cântărire, rampă de acces, platformă cu un punct de descărcare a deşeurilor, o clădire administrativă, container rezervor de apă potabilă şi hidrofor, container grupuri sanitare, cămin etanş vidanjabil pentru apele menajere din incintă, o zonă de retenţie a apelor pluviale. De asemenea, contractul prevede furnizarea, montarea, punerea în funcţiune şi rodaj pentru utilajele şi echipamentele tehnologice aferente viitoarei staţii.
Proiectul "Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Brăila" are ca scop principal completarea infrastructurii şi a echipamentelor existente cu investiţii noi, valoarea totală a proiectului fiind de aproximativ 117,51 milioane lei, inclusiv TVA, din care 103,18 milioane lei reprezintă finanţarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională şi din bugetul de stat.
Potrivit Registrului Comerţului, "Iridex Group Construcţii" SRL Bucureşti are asociaţi pe Valentin Fedorov (32%) şi SC "Iridex Group Import Export" (68%) aparţinând omului de afaceri Corneliu Pascu.
După cum scrie presa centrală, înfiinţat imediat după 1989, "Iridex Group" e proprietatea milionarului Corneliu Pascu, un fost senator al Partidului Conservator, ales pe liste comune cu PSD în legislaturile 2000-2004 şi 2004-2008. De-a lungul anilor, "Iridex Group" a beneficiat de zeci de milioane de euro din bani publici, în urma biznisurilor cu Senatul României, Portul Constanţa, fostul APAPS, Distrigaz Sud (înainte de privatizare), CJ Bistriţa, CJ Giurgiu, primăria generală a Capitalei, dar şi cele din Bacău, Costineşti, Buşteni sau Medgidia. În 2012, o licitaţie dubioasă în Giurgiu a expediat afacerile lui Corneliu Pascu în vizorul DNA, după ce, nu cu mult timp înainte, Coaliţia pentru un Parlament Curat atrăsese atenţia asupra datoriilor enorme pe care senatorul le avea la bugetul de stat.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro