Mergi la conţinutul principal

«Doraly Mall» pune gard în jurul gropii de pe Str. Transilvaniei

După ce cotidianul nostru a consemnat nemulţumirile unor locatari ai blocurilor de pe Str. Transilvaniei, legate de o imensă groapă care zace de ani de zile neîngrădită în zonă, fiind un real pericol pentru copii şi trecători, autorităţile locale au reacţionat, somându-l pe proprietarul terenului în cauză să ia măsuri pentru împrejmuirea gropii. "Doraly Mall" Constanţa este firma care a săpat fundaţia respectivă, în urmă cu circa 7 ani, în vederea construirii unui bloc de locuinţe. Din cauza situaţiei pieţei imobiliare, investiţia nu a mai fost dusă până la capăt, iar groapa a rămas abandonată, devenind în scurt timp loc de depozitat gunoaie pentru brăilenii mai puţin educaţi.
Viceprimarul Alexandru Dănăilă ne-a declarat, săptămâna trecută, că firma "Doraly Mall" a mai fost amendată de două ori, în anii precedenţi, pentru că nu a împrejmuit şi igienizat groapa în cauză. "Îi vom soma din nou, prin intermediul Poliţiei Locale, şi sperăm că de data aceasta se vor conforma", ne-a declarat Dănăilă.
Într-adevăr, se pare că acum somaţia a fost luată în serios de firma constănţeană. Zilele trecute, aceasta a montat stâlpi metalici de jur împrejurul gropii şi probabil urmează să pună şi gardul propriu-zis, odată cu oprirea ploilor şi încălzirea vremii. Rămâne de văzut, însă, dacă "Doraly Mall" va îndepărta şi gunoaiele strânse pe terenul lăsat până acum de izbelişte. "În somaţie li s-a solicitat să îngrădească groapa şi să strângă deşeurile adunate acolo. Dacă nu se vor conforma în termen de 15 zile, li se va aplica o amendă cuprinsă între 1.000 şi 2.500 lei, conform HCLM nr. 5 din 2003", ne-a informat Georgică Tănase, şeful Compartimentului Ordine Publică din cadrul Poliţiei Locale Brăila.
Reprezentantul firmei "Doraly Mall", Luminiţa Ciupitu, ne-a declarat încă de săptămâna trecută că se va lua măsura împrejmuirii gropii de pe str. Transilvaniei şi se vede că s-a ţinut de cuvânt. "Avem această procedură în curs de derulare. Urmează ca pe terenul respectiv să se ridice o construcţie dar deocamdată, cât timp nu există un certificat de urbanism şi o autorizaţie de construire, nu vă pot spune despre ce este vorba", a mai declarat Luminiţa Ciupitu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro