«Descinderi» ale jandarmilor în şcoli | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

«Descinderi» ale jandarmilor în şcoli

Jandarmii brăileni au "descins" în mai multe unităţi de învăţământ din judeţ pentru a sta de vorbă cu elevii şi a-i învăţa cum să se ferească de sfera infracţională. Activităţile preventive s-au desfăşurat în cadrul Campaniei Naţionale "Jandarmeria pe înţelesul tuturor".O parte importantă a acesteia este cea intitulată "Stop violenţei şi discriminării în şcoli", activitate ce cuprinde întâlniri ale jandarmilor cu elevii şi profesorii.

În acest sens, zilele trecute, lucrători din cadrul Jandarmeriei Brăila s-au întâlnit cu elevi din clasele a V-a şi a VIII-a din şcolile gimnaziale Cazasu şi Romanu. "Acestora le-au fost prezentate pe scurt, dar şi pe înţelesul lor, misiunile Jandarmeriei, importanţa şi locul acestei arme în cadrul forţelor de ordine publică. Au fost aduse în discuţie, totodată, faptele de natură penală şi contravenţională, cele mai frecvent întâlnite în mediul şcolar.
În discuţiile libere purtate cu jandarmii, elevii au exemplificat principalele forme de violenţă întâlnite şi au identificat împreună cu aceştia principalele cauze ce ar genera astfel de forme de manifestare", a precizat plt. maj. Sorin Neftode din cadrul Jandarmeriei Brăila.
Jandarmii au pus accent pe prevenirea unor astfel de fapte, oferind în acelaşi timp soluţii practice în acest sens. Elevii au avut parte şi de surprize, în final având posibilitatea de a vedea şi o parte din dotarea jandarmilor care execută misiuni zilnice de ordine publică.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro