Mergi la conţinutul principal

«Cadou» de la CJ Brăila: Ajustări pentru primarii întârziaţi la cofinanţări

• este vorba despre o prelungire a termenului pentru depunerea dosarelor de justificare în vederea decontării sprijinului financiar pentru primarii din judeţ • mai exact, după o modificare recentă a termenului din regulament, pentru depunerea documentelor până pe 10 decembrie, într-o şedinţă extraordinară ţinută recent, s-a ajuns la 13 decembrie • asta la solicitarea primarului comunei Măxineni, care nu a reuşit să se încadreze • modificarea repetată a regulamentului a stârnit critici din partea consilierului judeţean PND Simona Drăghincescu

 

Consilierii judeţeni au făcut un “cadou de sărbători” primarilor brăileni şi au decis să treacă cu vederea faptul că unii dintre ei nu au respectat cu exactitate prevederile regulamentului privind cofinanţările pentru proiectele pe care le-au propus în 2019. În cadrul şedinţei extraordinare a CJ Brăila ce a avut loc miercuri dimineaţă, consilierii au aprobat o modificare la regulamentului cofinanţărilor. Mai exact, modificarea hotărârii nr. 40/2019 a CJ Brăila. Interesant de precizat este că un asemenea proiect a fost propus dezbaterii consilierilor, suplimentar ordinii de zi şi la şedinţa ordinară din luna noiembrie. Ei bine, atunci s-a stabilit în linii mari, că primarii pot depune dosarele de justificare a cheltuielilor făcute, în vedere decontării sprijinului financiar, până la data de 10 decembrie 2019, tocmai pentru că au existat câţiva “întârziaţi”. Scenariul s-a repetat, şi la şedinţa extraordinară, astfel că ordinea de zi a fost suplimentată, la propunerea preşedintelui Francisk Chiriac, şi cu acceptul membrilor CJ Brăila, cu o altă modificare a regulamentului. De această dată, termenul depunerii dosarelor de justificare de către primari a fost defazat pentru 13 decembrie, cu precizarea că celelalte prevederi ale hotărârii rămân neschimbate.

După cum reiese dintr-o adresă ataşată proiectului de hotărâre, modificarea a survenit în urma unei întârzieri la nivelul Primăriei comunei Măxineni, condusă de Costel Stroia (PNL). Acesta a precizat că plata pentru lucrările efectuate nu s-a putut face în timp util, deoarece nu a funcţionat programul informatic de plăţi “Forexebug”, astfel că a venit cu rugămintea prelugirii termenului limită pe 13 decembrie.

Ei bine, modificările repetate şi destul de dese la nivelul regulamentului nu au rămas netaxate în rândul membrilor CJ Brăila. PND-ista Simona Drăghincescu a criticat atitudinea unora dintre primari, subliniind că toţi ceilalţi s-ar putea simţi deranjaţi de faptul că deşi ei respectă cu stricteţe regulamentul, alţii aleg să îndrepte erori în ultima clipă, sau să ceară prelungiri.

“Este a treia oară când modificăm acest regulament. Deja am senzaţia că nu mai este un regulament. Că este aşa, cam cum se trezesc unii de dimineaţă şi uită să citească un regulament pe care, de altfel, ar trebui să îl ştie. La anul, când o să hotărâm noul regulament, pentru anul 2020, pentru atribuirea sumelor, să fie o dată fixă. Pentru că o parte importantă dintre toţi care au solicitat aceste sume şi-au îndeplinit obligaţiile la momentul x, când s-a hotărât. Creează nişte frustrări şi în rândul acetor oameni. Pentru că ei s-au chinuit, au citit, încearcă să respecte nişte termene şi se trezesc alţii, cinci-şase la număr, dacă nu şi mai puţini, care îşi aduc aminte că au uitat să pună nu ştiu ce virgulă sau să aducă nu ştiu ce deviz. Deci să fim mai stricţi când vorbim despre un regulament anul viitor”, a declarat Drăghincescu.

Chiar şi aşa, consilierul judeţean a votat “pentru” la acest proiect, care a fost aprobat în unanimitate în cele din urmă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro