Mergi la conţinutul principal

«Braicar» are buget pe 2015

Bugetul de Venituri şi Cheltuieli al SC "Braicar", introdus suplimentar pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de luni, 23 februarie, a Consiliului Local Municipal, a fost aprobat cu unanimitate de voturi. Operatorul de transport, aflat în subordinea municipalităţii, şi-a propus pentru anul în curs un buget similar cu cel din 2014, adică venituri totale de circa 20,53 milioane lei, în principal realizate din prestarea serviciului public (19,68 milioane lei), în timp ce cheltuielile sunt programate la 19,655 milioane lei, din care 4,7 milioane numai cheltuieli cu piese de schimb şi combustibili, şi puţin peste 10 milioane lei, cheltuieli de personal (din care 7,37 milioane lei salarii inclusiv sporuri şi prime acordate prin Contractul Colectiv de Muncă la salariul de bază), în creştere cu 2,18 procente faţă de BVC-ul realizat în 2014, când la acelaşi capitol cheltuiala realizată a fost de 9,85 milioane lei. Fundamentarea s-a făcut pe un număr mediu de 315 salariaţi, cu 4 mai mult decât anul trecut.
În final, s-a prognozat un profit brut de 0,87 milioane lei, adică undeva la jumătate faţă de profitul realizat anul trecut, de 1,58 milioane lei.
Primarul Aurel Simionescu a ţinut să atragă public atenţia conducerii companiei asupra relaţiei cu sindicatul unităţii: "Discuţiile privind prevederile BVC se poartă în Adunarea Generală a Acţionarilor, în Consiliul de Administraţie al companiei şi împreună cu sindicatul. De aceea rog aceste structuri de conducere să găsească cea mai bună soluţie astfel încât şi salariaţii să fie mulţumiţi, dar şi compania să-şi poată face investiţiile", a spus edilul şef, cu referire la faptul că organizaţia sindicală are o serie de nemulţumiri privind BVC pe anul în curs.
Mai precis, sindicaliştii reclamă faptul că, deşi unitatea are nevoie de şoferi, vatmani şi personal auxiliar direct productiv, la fundamentarea bugetului nu s-au luat în calcul noi angajări de personal. "Compania a reluat exploatarea tramvaielor pe linia bulevardul Dorobanţilor şi spre Chercea, are în plan crearea unei noi linii de tramvai pe relaţia Vidin - Chercea, de asemenea, anul trecut primăria ne-a cumpărat mai multe autobuze, toate acestea pentru a creşte calitatea serviciului oferit brăilenilor. Aceste măsuri înseamnă însă, după calculele noastre, o nevoie de angajarea a circa 26 de salariaţi, însemnând şoferi, vatmani, electricieni, mecanici, dispeceri. Noul BVC nu prevede nimic la acest capitol, numărul de personal rămânând neschimbat, la fel şi fondul de salarii. Se vrea o creştere a calităţii serviciului, păi asta ar trebui să se reflecte, în primul rând, în creşterea numărului de maşini în trasee, ca să nu mai stea brăilenii să aştepte cu zecile de minute în staţii. Altfel omul se lipseşte de Braicar şi se urcă la maxi-taxi. Una peste alta, nu s-a ţinut cont de propunerile noastre, iar forma finală prezentată în CLM şi aprobată a fost cea gândită de conducerea companiei", ne-a declarat Anina Rolea, vicepreşedintele Sindicatului "Transloc" din cadrul SC "Braicar" SA Brăila.

Vot fără dezbateri la proiectele de pe ordinea de zi

În altă ordine de idei, tot în şedinţa de urgenţă a CLM de luni au fost aprobate, fără discuţii, încă alte două hotărâri: una privind cedarea către Liceul de Artă "Hariclea Darclee" a imobilului din Calea Galaţi nr. 33, ce a aparţinut în trecut Colegiului Economic "Ion Ghica", iar cea de a doua, contractarea de servicii de specialitate în vederea realizării studiului de fezabilitate şi oportunitate plus documentaţia de atribuire a gestiunii serviciului de iluminat public, la pachet cu asistenţă tehnică, economică şi juridică pe întreg parcursul derulării procedurii. De precizat că din 2003 municipalitatea are concesionat acest serviciu către SC "Luxten Lighting Company" SA, contractul având valabilitate până în data de 20 noiembrie, anul în curs. Practic, până atunci, autoritatea locală trebuie să se decidă dacă va continua pe aceeaşi formulă privind prestarea serviciului, context în care va organiza licitaţie publică pentru desemnarea unui operator, sau dacă va merge pe varianta gestiunii directe, în sensul realizării serviciului prin intermediul unui operator de drept public, înfiinţat la nivelul municipalităţii.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro