Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ziua Zit

Eram sigur ca nici martea asta, adica pe 16 mai, nu ma voi integra. Iar daca nu m-am integrat eu, normal ca nu v-ati integrat nici voi. Asadar, raminem dezintegrati. S-au adunat aia in plenul mamii lor la Bruxelles sa-si dea cu parerea despre Romania si au presupus ca nu-i cazul sa ne invite la masa lor. In continuare, vom minca mamaliga cu praz. Era bun un cotlet dintr-ala facut la ei, in Europa, asta ca sa nu mai zic ca dup-aia ne aduceau si o baterie de vin. Cica la toamna se va lua din nou in discutie daca sa ne invite la masa lor, imediat dupa Revelion. N-am nevoie, bai! Si asta pentru ca pe 1 ianuarie, adica de Sf. Vasile, tot romanul are ce minca, nu-i nevoie sa mearga de nebun prin Europa, sa prinda si el o ciosvirta acolo. Deci acum ne era foame si sete, iar daca smecherii astia europeni nu ne-au bagat in seama, propun sa le promitem ca venim pe 1 ianuarie 2007 si sa le tragem taca. Da, ma, sa-i facem sa puna jdemii de tacimuri in plus la masa, sa gateasca la greu, cit pentru inca 22 de milioane de fomisti, dupa care sa le trimitem o felicitare in care sa consemnam la final: "V-a mai ramas mancare?"
Nu, serios acuma, ce dracu sa facem noi in Uniunea Europeana, bre? Prin '91-92, DA!, era bine sa ne fi integrat. Nemtii nu stiau ce-i aia ciordeala din magazine, belgienii nu isi inchideau casele cind plecau in vacanta, deci era o piine buna de mincat. Au fost vremuri bune pentru romanasi. Caci nu putini s-au integrat in casele, conturile si masinile europenilor. Dar acum, nu vedeti ca si la ei s-a nasolit treaba? Poftim, cica in Germania somajul este mai mare ca in Romania. In Italia, mafia e mai mare decit la noi, daca s-a ajuns ca ditamai campioana Juventus Torino sa fie amenintata cu retrogradarea in Serie B, pentru ca a blatuit meciuri. In Norvegia se traieste de la excelent in sus, dar beleaua e ca astia nu-s atit de prosti incit sa se integreze in UE. Ne-au vazut europenii astia mai fraieri si ne-au imbirligat sa mergem sa luam loc la masa lor. Pe bulgari inteleg de ce i-au invitat. Cred ca au ramas fara castraveciori murati la friptura si au zis sa dea un telefon la Sofia sa comande vreo paispe TIR-uri de borcane cu acreala. Noi cu ce sa venim la prinzul lor? Nici bani de piine nu avem. Asta ca sa nu mai zic ca nu avem cum sa ajungem pina acolo. Nu vedeti ce drumuri de pacat avem in Romania? Abia daca putem ajunge cu masina pin' la Craiova.
De asta zic ca e foarte bine ca nu ne-am integrat martea asta. Sa ne vedem de treaba noastra, de job-ul nostru unde muncim de parc-am fi in somaj si, in general, de tara asta in care, orice-ar zice unii sau altii, inca mai este de furat. Si este de furat, pentru ca altfel nu s-ar mai ingramadi atitia insi sa candideze la alegeri, s-o guverneze, s-o ia dracu! Si pe ea, si pe noi, Amin!




Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii