Turul al doilea va avea, probabil, darul de a atrage mai multa lume la vot, insa sa nu se creada ca va fi neaparat o batalie pe viata si pe moarte intre candidati. Depinde mult de aliantele care se vor face dupa alegerile din aceasta duminica. Si cum voturile aproape sigur vor fi imprastiate, nici unul neavind majoritatea, va fi loc de multe trocuri, intelegeri si aliante, altele decit cele de la Bucuresti.
Poate ar fi fost ceva mai simplu daca alegerile generale ar fi avut loc inaintea celor locale. Asa, cel putin ar exista un criteriu pragmatic dupa care sa mergi la urne: sa votezi cu candidatul partidului care cistiga alegerile pe tara, macar in ideea ca fiind din acelasi partid si avind sustinere la Bucuresti, poate va primi mai multi bani de la bugetul central. Sigur, nu ar exista garantia ca exact asa ar sta lucrurile, dar ar fi mai credibil decit daca la Centru s-ar afla un partid aflat in opozitie totala cu cel care cistiga in judet si/sau municipiu.
Singurul criteriu ramine insa increderea fiecaruia dintre alegatori in candidatul care a reusit sa-i inspire cit mai multa respect. Si sa speram ca, macar de data aceasta, cei care vor cistiga alegerile locale nu-si vor pierde respectul fata de cei care i-au votat. Mai ales ca dincolo de promisiuni, care de care mai marete, respectul fata de alegatori e cel mai important capital electoral.