Skip to main content

"Ziua Portilor Deschise" la Penitenciarul Tichilesti

Ieri, cu ocazia inceperii noului an scolar, la Penitenciarul de Tineri si Minori Tichilesti (PMT) a fost organizata "Ziua Portilor Deschise". Zeci de tinerii si minori privati de libertate au avut posibilitatea de a se intilni cu parintii, dar si cu profesorii din municipiu, care vor merge special la sediul institutiei pentru a-i scoli pe detinuti. Dupa cum ne-a precizat purtatorul de cuvint al Penitenciarului Tichilesti, Ionel Dinca, acesta este singurul prilej cind parintii isi pot vizita copiii chiar in camerele de dormit, in rest vizitele efectuindu-se in spatiile special amenajate. Tinerii detinuti s-au adunat in curtea institutiei, unde au fost intimpinati de directorul PMT, Danel Cristinel Sarau, care le-a urat succes in noul an scolar, de preotul capelan al institutiei, Sorin Plesca, precum si de doi reprezentanti ai Administratiei Nationale a Penitenciarelor, inspector sef principal Adrian Radu si Mircea Draghici, care raspunde de unitatea de la Tichilesti. De asemenea, tinerii au primit sfaturi si din partea directorului Scolii Profesionale Speciale din Braila, Stefania Scurtu, de unde provine corpul profesoral care va preda cursurile in incinta Penitenciarului.
"Va urez sanatate, multa minte sa aveti pentru a depasi obstacolele care sint in calea voastra. As vrea sa aveti decenta si in tinuta si in comportament, sa ne respectati. In orice moment cadrele didactice, eu, personal, Inspectoratul Scolar, conducerea Peniteciarului, va sintem alaturi, de aceea va rog sa faceti cinste scolii, voi faceti parte din Scoala de Arte si Meserii, structura Tichilesti. Exista un corp profesoral, sa-l respectati, sa va insusiti cunostintele transmise", a precizat prof. Stefania Scurtu. Dupa ce au ascultat discursurile celor prezenti, tinerii si minorii au fost preluati de cadrele didactice si condusi in salile de cursuri.
Purtatorul de cuvint al PMT, Ionel Dinca, ne-a precizat ca din cei 220 de detinuti care ar putea fi scolarizati, in acest sens fiind necesar si acordul lor, 65 vor fi inscrisi la clasele I - IV. Profesorii de la Scoala de Arte si Meserii din municipiu ii initiaza pe cei privati de libertate in meseriile de lacatus si timplar, dar la nivelul Penitenciarului au fost organizate si cursuri de calificare pentru constructori, bucatari sau croitori.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu