Mergi la conţinutul principal

Ziua Porţilor Deschise la Jandarmeria Brăila. Demonstrații cu luptători antitero și câinii de serviciu

* vineri, Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila a primit vizita a sute de copii și cadre didactice, iar la sediul instituţiei s-au desfășurat exerciții demonstrative şi au fost exemplificate câteva dintre atribuțiile pe care le îndeplinesc jandarmii * patru conductori alături de câinii de serviciu au „defilat” în fața mulțimii, pentru prezentarea patrupedelor Ebu, Col, Ciw și Tuda * luptătorii antitero au acţionat prompt după ce infractorii au atacat o mașină blindată de transport valori, iar după un „schimb de focuri”, infractorii au fost neutralizați de jandarmi

 

 

 

Câinii jandarmi şi luptătorii antitero au pus „în scenă”, la sediul Jandarmeriei Brăila, exerciţii de intervenţie spectaculoase. Participanţii au urmărit cu interes întreaga acţiune desfăsurată la „Ziua Porţilor Deschise” de la Jandarmeria Brăila.

Vineri, 31 martie, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Brăila, a avut loc activitate prilejuită de împlinirea a 173 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române.

Inspectoratul și-a deschis porțile la ora 10:00, atunci când au început să sosească grupuri de preșcolari, elevi și liceeni din municipiu și județ. Cu această ocazie, în prezența a sute de copii și a cadrelor didactice care însoțeau grupurile, s-au desfășurat exerciții demonstrative, în cadrul cărora au fost exemplificate câteva dintre atribuțiile pe care le îndeplinește astăzi Jandarmeria Română. „Patru conductori alături de câinii de serviciu au „defilat” în fața mulțimii, pentru prezentarea patrupedelor: Ebu (alintat „Fedor”),  Col („Jack”), Ciw („Lord”) și Tuda. Ulterior, după ce s-au lăsat admirați, câinii au executat un exercițiu de disciplinizare, spre deliciul celor mici, dar și de prindere a unor persoane care nu s-au supus somațiilor echipajului de jandarmerie. Luptătorii din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil au efectuat exerciții demonstrative de autoapărare și intervenție profesională. Au fost urmărite viteza, precizia și controlul luptătorilor. A urmat un exercițiu în care un echipaj de jandarmerie a exemplificat aplicarea unor măsuri tactice polițienești în cazul unei persoane care avea asupra sa o armă albă”, au explicat reprezentanţii Jandarmeriei Brăila.

 

Atacul infractorilor la maşina de transport valori

 

Cei care au încheiat seria exercițiilor demonstrative au fost luptătorii antitero din cadrul I.J.J. Brăila. Scenariul a fost următorul: infractorii au atacat o mașină blindată de transport valori. Jandarmii aflați în mașina blindată au anunțat că sunt atacați, iar în cel mai scurt timp, echipajul antitero a intervenit. A fost constituită o celulă de lunești și una de asalt. După un „schimb de focuri”, infractorii au fost neutralizați de jandarmi, iar mașina blindată de transport valori și-a continuat traseul. Au putut fi observate dotările specifice: armament, cască antiglonț, vestă antiglonț, scut balistic, dar și modul profesionist de intervenție.

Totodată, în curtea inspectoratului au fost amenajate standuri cu tehnica de luptă și armamentul din dotare, dar și cu oferta educațională.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro