Mergi la conţinutul principal

Ziua Pontonierilor, sărbătorită la Cercul Militar Brăila

* au rostit alocuțiuni general de brigadă (r.) Gheorghe Soare, col. (r.) Constantin Giurgea, col. (r.) Ioan Mocan, col. (r.) Fănel Iancu, lt. col. Iulian-Ștefan Tănase, dr. Adrian Trifan (cercetător în cadrul Secției Istorie Modernă şi Contemporană a Muzeului Brăilei „Carol I") și lt. col. ( r.) Cezar Postelnicu, moderatorul manifestării  

 

 

 

Ziua Pontonierilor este sărbătorită în fiecare an la data de 25 februarie - pontonierii fiind una dintre specialităţile de bază ale Armei Geniu - prilej cu care geniștii își exprimă aprecierea şi admiraţia faţă de îndelungata şi responsabila contribuţie a pontonierilor la înfăptuirea şi apărarea idealurilor naţionale.

Sala de festivități a Cercului Militar Brăila a găzduit joi, 22 februarie, începând cu ora 12.00, un simpozion dedicat sărbătoririi Zilei Pontonierilor. Evenimentul a reunit militari în activitate, în rezervă și în retragere, istorici.

În cadrul manifestării, au rostit alocuțiuni despre semnificaţia Zilei Pontonierilor (care se sărbătorește în fiecare an, la data ded 25 februarie) următorii invitați: general de brigadă (r.) Gheorghe Soare, col. (r.) Constantin Giurgea, col. (r.) Ioan Mocan, col. (r.) Fănel Iancu, lt. col. Iulian-Ștefan Tănase, dr. Adrian Trifan (cercetător în cadrul Secției Istorie Modernă şi Contemporană a Muzeului Brăilei „Carol I") și lt. col. ( r.) Cezar Postelnicu, moderatorul simpozionului.   

La eveniment a fost prezent, de asemenea, colonelul Sorin Călin, comandantul Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos” Brăila.

În cadrul simpozionului de la Cercul Militar Brăila, au fost prezentate contribuțiile substanțiale ale subunităților de pontonieri în toate momentele importante ale istoriei, dar și meritele militarilor pontonieri din noua generație. Simpozionul dedicat Zilei Pontonierilor s-a încheiat cu o festivitate de depuneri de coroane la Monumentul eroilor pontonieri căzuți în Războiul de Independență, situat în Ansamblul Comemorativ al Eroilor Neamului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro