* polițiștii de la Rutier au prezentat elevilor condițiile obținerii permisului de conducere, precum și recomandări privind conduita preventivă pentru șoferii tineri și neexperimentați * le-au fost prezentate modificările aduse legislației, în sensul înăspririi pedepselor, în privința șoferilor implicați în accidente rutiere și depistați pozitiv la consum de alcool sau droguri ilegale * polițiștii rutieri au prezentat elevilor modalitatea de funcționare a unui alcooltest și drugtest * șeful Serviciului pentru Acțiuni Speciale a discutat cu elevii și le-a prezentat tehnica de intervenție a luptătorilor polițiști
Astăzi, 25 martie, Inspectoratul de Poliție Județean Brăila și-a deschis larg porțile pentru a aniversa Ziua Poliție Române, 202 ani. În cadrul evenimentului, le-au trecut pragul elevi din cadrul mai multor unități de învățământ din județ.
Activitatea a debutat cu prezentarea momentului festiv, însemnătatea acestei zile pentru Poliția Română, dar și prezentarea ofertei educaționale și cu condițiilor și criteriilor pe care orice tânăr care le îndeplinește poate urma cariera această carieră provocatoare și asumată. ”Reprezentanții Serviciului Rutier au prezentat elevilor condițiile obținerii permisului de conducere, precum și recomandări privind conduita preventivă pentru șoferii tineri și neexperimentați, aducându-le în atenție modificările aduse legislației, în sensul înăspririi pedepselor, în privința șoferilor implicați în accidente rutiere și depistați pozitiv la consum de alcool sau droguri ilegale. Totodată, polițiștii rutieri au prezentat elevilor modalitatea de funcționare a unui alcooltest și drugtest. Șeful Serviciului pentru Acțiuni Speciale a discutat cu elevii despre importanța activităților și misiunilor pe care le desfășoară, prezentându-le o parte dintre tehnica de intervenție a luptătorilor polițiști”, au transmis reprezentanții IPJ Brăila.
Importanța reținerii unor semnalmente ale infractorilor
Criminaliștii au descris participanților importanța reținerii unor semnalmente în cazul în care sunt victime sau martori ale unei infracțiuni, cum sunt acestea prelucrate prin aplicațiile criminalistice și cum pot conduce la identificarea infractorilor.
Coordonatorul compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității a reaminiti elevilor principalele repere promovate în cadrul Proiectelor “Plecatul de acasă nu e o soluție”, „Fără discriminare!” Siguranța Online, precum și a proiectelor și campaniilor A.N.I.T.P.
“Reducerea vulnerabilității la traficul de persoane în scopul exploatării prin muncă a cetățenilor romani aflați în țară și în afara granițelor României” și „Siguranța ta nu este o joacă!”, oferind elevilor materiale de informare în acest sens.
Polițiștii mulțumesc pentru momentele deosebite petrecute împreună și pentru emoția pe care le-au adus-o elevii, când le-au cântat "La mulți ani".