Mergi la conţinutul principal

Ziua Națională a Lecturii la Biblioteca Județeană

• în săptămâna 12 – 17 februarie 2024 vor avea loc o serie de activități la care vor participa elevi din școlile brăilene • campania își propune să stabilească lectura ca obicei în rândul tuturor persoanelor și categoriilor de vârstă

 

Biblioteca Județeană ”Panait Istrati” Brăila organizează în săptămâna 12 – 17 februarie 2024 o serie de activități prilejuite de Ziua Națională a Lecturii, cu participarea elevilor din școlile brăilene. Campania își propune să stabilească lectura ca obicei în rândul tuturor persoanelor și categoriilor de vârstă. În același timp, inițiativa vine să sublinieze că lectura devine o abilitate cheie pentru învățarea pe tot parcursul vieții.

”Prin urmare, vă încurajăm să celebrați această zi prin citirea unei cărți preferate sau prin oferirea de cărți unei persoane dragi. Biblioteca împărtășește valorile lecturii prin ateliere de scriere creativă, cluburi de lectură și dezbateri literare, lansări de carte, întâlniri cu scriitorii și alte activități similare”, transmite Biblioteca Județeană.

Ziua Națională a Lecturii are o semnificație istorică, în contextul în care pe 15 februarie s-au născut două personalități culturale de seamă: Titu Maiorescu - politician și critic literar și Spiru Haret - renumit matematician și ministru al Educației, cunoscut pentru dezvoltarea sistemului educațional modern al țării noastre. Ambii au jucat un rol important în dezvoltarea educației românești, precum și în promovarea lecturii.

Iată și ce cum arată programul săptămânii:

Marți, 13 februarie, ora 13.00 – ”Cartea – o experiență fascinantă” – sesiuni de lectură;

Miercuri, 14 februarie, ora 10.00 – Întâlnire cu prozatorul brăilean Lică Barbu;

Joi, 15 februarie, ora 15.00 - Clubul de lectură ”Moara cu cerneală”.

Tot joi va avea loc și un maraton de lectură pentru preșcolari la Centrul Multicultural: ”Mami, unde ești!”, ”Tati, ce e asta”, ”Ursul nu poate să doarmă”, ”Toți sunteți preferații mei”.

La secția Împrumut Carte pentru Adulți se vor citi și dezbate cu elevi de gimnaziu cărțile ”Inocenții” de Ioana Pârvulescu, ”Care-i faza cu cititul?” de Liviu Papadima și ”Aventuri în Țara Prieteniei” de Alec Blenche.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro