Mergi la conţinutul principal

Ziua Națională a Greciei, sărbătorită la Casa Tineretului

* evenimentul este organizat de Consiliul Județean Brăila, Primăria Municipiului, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și Comunitatea Elenă din Brăila * programul va include un program artistic susținut de Ansamblul „Parnassos” al Comunității Elene Brăila și de Ansamblul „Olympus” al Comunității Elene din Galați

 

 

 

Ziua Națională a Greciei, marcată în orașul de la Dunăre. Consiliul Județean Brăila, Primăria Municipiului, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (Centrul de Creație) și Comunitatea Elenă din Brăila organizează, sâmbătă, 25 martie (sărbătoarea creștină a Bunei Vestiri), începând cu  ora 11.30, în Sala de spectacole a Casei Tineretului de pe Calea Călărașilor, un eveniment cultural artistic dedicat Zilei Naționale a Greciei, având ca obiectiv - precizează organizatorii - păstrarea, dezvoltarea și afirmarea identității culturale elene (limbă, tradiții,obiceiuri, istorie și patrimoniu).

Din program nu vor lipsi momentele artistice specifice culturii elene, oferite cu sprijinul Ansamblului de dansuri tradiționale grecești „Parnassos” al Comunității Elene din Brăila, dar și al Ansamblului de dansuri „Olympus” al Comunității Elene din Galați, momente de poezie și cântec”, precizează surse din cadrul Centrului de Creație Brăila.          

Acestui amplu demers cultural dedicat Zilei Naționale a Greciei li se vor alătura Ansamblul folcloric „Mușețeanca”, din orașul Însurăței, Ansamblul folcloric „Hora Măxinenilor”, din comuna Măxineni, Atelierul de revitalizare a patrimoniului imaterial Jocul al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila, precum și reprezentanți ai Comunității Rușilor Lipoveni din Brăila, printr-un program artistic de excepție. Intrarea este liberă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro