* de Ziua Mondială a Apei, CUP "Dunărea" Brăila a pus la punct o întâlnire cu elevii Liceului "George Vâlsan" din Făurei * reprezentanții companiei le-au vorbit elevilor despre circuitul apei în natură și despre responsabilitate, accentuând faptul că "apa urmează un drum lung de la Dunăre și până la robinetul oamenilor"
Ziua Mondială a Apei, sărbătorită așa cum se cuvine de Compania de Utilități Publice (CUP) "Dunărea" Brăila.
Sărbătorită în fiecare an, la 22 martie, Ziua Mondială a Apei are drept scop concentrarea atenției asupra semnificației apei - cea mai prețioasă resursă din lume, esențială pentru supraviețuirea omului. Tema propusă pentru acest an este: "Ape subterane-Faceți invizibilul vizibil!".
"În acord cu tematica mondială, CUP "Dunărea" Brăila dorește să le reamintească oamenilor cât de mult contează apa pe care nu o vedem. Apele subterane constituie o importantă resursă pentru alimentarea cu apă a populației, pentru industrie și pentru agricultură. Acestea reprezintă o bogăție naturală, un capital adunat de cele mai multe ori de-a lungul secolelor, greu de mărit și chiar uneori chiar de reînnoit. Această moștenire trebuie să fie păstrată și folosită cu grijă", au precizat, într-un comunicat emis de Ziua Mondială a Apei, reprezentanții companiei.
În opinia operatorului de servicii apă-canal, exploatarea, protejarea și utilizarea durabilă a apelor subterane va fi esențială pentru supraviețuirea și adaptarea la schimbările climatice dar și pentru necesitățile unei populații în creștere la nivel mondial.
Pentru a celebra Ziua Mondială a Apei, reprezentanții CUP "Dunărea" Brăila au răspuns invitației elevilor de la Liceul "George Vâlsan" Făurei, unde, împreună cu Petru Gojan, consilier local municipal, au evidențiat însemnătatea acestui element esențial pentru viață - APA. "În cadrul acestei vizite, ne-am dorit ca elevii să conștientizeze rolul și valoarea apei pentru noi toți dar și să învețe să fie mai responsabili în păstrarea și protejarea calității apei. Am discutat despre circuitul apei în natură și am accentuat faptul că apa urmează un drum lung de la Dunăre și până la robinetul oamenilor. Elevii au vizionat un film despre apă, după care a avut loc un schimb de idei pe baza celor prezentate", se mai precizează în comunicat.
Apa este un element primordial pentru supraviețuirea omenirii. Jumătate din planetă se aprovizionează cu apă potabilă ce provine din resursele de apă subterană. De asemenea, 75% din locuitorii Uniunii Europene depind de apele subterane pentru alimentarea cu apă. Iată de ce protejarea apelor subterane trebuie să ne preocupe pe toți, deopotrivă.