Mergi la conţinutul principal

Ziua Micii Uniri, sărbătorită, ca de obicei, lângă bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza

• ceremonia va începe, marți, 24 ianuarie, la ora 10.00, în zona intersecției bulevardului Cuza cu Calea Călărașilor • în jurul orei 10.50, toți brăilenii prezenți, în frunte cu oficialitățile municipiului și județului, se vor prinde în tradiționala Horă a Unirii

 

Marți, 24 ianuarie, manifestările dedicate Zilei Unirii Principatelor Române se vor desfășura, ca de obicei la Brăila, pe platoul de la monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, din intersecția bulevardului Cuza cu Calea Călărașilor. Conform programului anunțat de Prefectura Brăila, oficialitățile civile și militare vor sosi în jurul orei 9.50, iar ceremonialul propriu-zis va începe la ora 10.00, cu semnalul trompetului, marșul de întâmpinare,  prezentarea onorului, salutul Drapelului de Luptă, trecerea în revistă a Gărzii de Onoare, intonarea Imnului Național al României. Va urma serviciul religios, oficiat de soborul de preoți, după care prefectul Iulian Timofei va evoca, într-un scurt discurs, momentul „24 Ianuarie 1859”.

După cuvântarea prefectului, toți cei prezenți vor asista la un program artistic prezentat de către formații și soliști din municipiul Brăila, precum și de Muzica Militară, după care va urma depunerea de buchete de flori la Monumentul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, de către reprezentanții Primăriei Brăila, ai Consiliului Județean, ai Prefecturii și a structurilor militare din cadrul Garnizoanei Brăila - Armată, Poliție, Jandarmerie, Inspectoratului pentru Situații de Urgență etc.

În jurul orei 10.45 va fi defilarea Gărzii de Onoare, apoi toți cei prezenți se vor prinde, ca de obicei, în Hora Unirii, moment la care, conform comunicatului oficial, vor participa Prefectul Județului Brăila, Președintele Consiliului Județean Brăila, Primarul Municipiului Brăila, celelalte oficialități și invitați, precum și copii preșcolari, elevi de școală gimnazială și liceu. Tradiționala horă a unirii nu va fi rezervată, totuși, doar oficialităților și invitaților acestora, ci și tuturor brăilenilor care doresc să participe la ceremonialul importantului moment istoric al unirii principatelor Țării Românești și Moldovei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro