Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ziua jandarmilor a fost sarbatorita cu fast la Braila

Focuri de arma, teroristi, masini si echipe de interventie la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila. Ingredientele au facut parte dintr-un exercitiu demonstrativ organizat de jandarmi la ceas aniversar, implinirea a 157 de ani de la infiintarea Jandarmeriei Romane.
Manifestarile de ieri, dedicate acestei zile, au debutat cu o adunare festiva, in cadrul careia, colonelul Vasile Silion, Seful Inspectoratului de Jandarmi Braila, a dat citire mesajelor adresate de catre Presedintele Romaniei Traian Basescu, prim-ministrul Calin Popescu Tariceanu si de catre Inspectorul General al Jandarmeriei Romane.
"Adresez cele mai sincere urari, salut eforturile pe care le depuneti zi de zi pentru siguranta noastra. Prioritatea dumneavoastra trebuie sa fie siguranta cetateanului, protejarea acestuia de orice abuzuri" se arata intr-unul dintre mesaje.
Evenimentul a continuat cu avansarea in grad a unor cadre din IJJ Braila. Primul adjunct al Inspectorului Sef al IJJ, Emil Cristian Constantin, a fost inaintat de la gradul de capitan la cel de maior.
Pentru rezultate deosebite obtinute in activitatea militara, au fost inaintati de la gradul de sergent major la cel de plutonier, Sorinel Nita Balan, Marius Danca si Vasile Sau.
De la un astfel de eveniment nu puteau lipsi cei mai batrini dintre jandarmii braileni, care si-au desfasurat activitatea in perioada cea mai grea, reprezentind cu cinste aceasta institutie in al Doilea Razboi Mondial. Astfel, au fost recompensati cu "Diploma de Onoare", lt. col. in rezerva Dumitru Neacsu, capitani in rezerva Ion Soceanu si Emil Grama, lt. in rezerva Iancu Boros, sublt. Vasilache Angheladis.
La ceas aniversar, Inspectoratul General al Jandarmeriei a acordat si grade pentru colonel Vasile Silion - sef IJJ Braila, capitan Mihai Ilas - prim adjunct al sefului IJJ, maior Emil Cristian Constantin, capitan Iulian Timofei - purtator de cuvint al IJJ, sg. major Iulian Nistor, sg. major Nicusor Ciorasteanu si plt. majori Valentin Mihai si Mircea Casian.

Ziua Portilor deschise la Jandarmeria Braila

La manifestarile organizate de jandarmii braileni a participat si un grup de elevi de la Scoala nr. 24 din municipiu si de la Scoala din Scortaru. Acestia au putut vedea de aproape armamentul din dotare si au ascultat cu mare atentie detalii despre caracteristicile principale ale armelor, au testat statiile de emisie-receptie folosite de jandarmi si s-au plimbat cu masinile din dotare.
A urmat un exercitiu demonstrativ de pregatire fizica executat de Detasamentul mobil de interventie care a prezentat citeva tehnici de autoaparare folosite de jandarmi pentru imobilizarea infractorilor, exercitii de lupta cu obiecte contondente precum si exercitii de calire fizica, spargerea unor placi prin lovirea cu piciorul, pumnul si chiar cu capul. De mentionat este faptul ca jandarmii din cadrul subunitatii mobile de interventie, din care fac parte si doua femei, se antreneaza zilnic, unii dintre ei fiind practicanti ai artelor martiale.
Programul a continuat cu un scenariu spectaculos, simularea unui atac terorist, pentru a se vedea modul de actiune al jandarmilor in cazul devalizarii unei masini de valori. Teroristii au oprit masina in trafic, prin amenintarea cu arma, soferul a fost luat ostatic iar dupa ce au confiscat cutia de valori, s-au retras intr-o cladire din apropiere. In acest moment, jandarmii incep negocierea cu teroristii, se trece la izolarea zonei iar fortele de ordine de la vedere se retrag. Tinind cont de faptul ca teroristii erau inarmati, echipa de mascati a intervenit prin partea de sus a cladirii, a intrat pe geam si l-a imobilizat pe unul dintre infractori, celalalt fiind lichidat in schimbul de focuri.
Demonstratia i-a impresionat pe toti cei prezenti, mai ales pe copii, care au fost, pe de o parte, speriati de zgomotul focurilor de arma, dar, pe de alta, multumiti ca au avut ocazia sa vada jandarmii in actiune.
La evenimentele organizate cu ocazia Zilei Jandarmeriei au fost prezente si autoritatile locale brailene, respectiv Prefectul judetului Nicolae Mitroi si Subprefectul Mircea Fudulaiche.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii