Mergi la conţinutul principal

Ziua Internațională a Sportului Militar în Garnizoana Brăila

• sub deviza „Prietenie prin sport”, în toate unitățile Garnzoanei Brăila s-au desfășurat ample activități sportive incluzând cros, gimnastică și jocuri sportive • 16 februarie reprezintă ziua constituirii Consiliului Internațional al Sportului Militar, înfiinţat în anul 1948 la Nice, în Franţa, de cele cinci naţiuni fondatoare: Belgia, Danemarca, Franţa, Luxemburg şi Olanda

 

Sub deviza „Prietenie prin sport” a Consiliului Internaţional al Sportului Militar (CISM), în ziua de 16 februarie 2024, în toate unitățile Garnizoanei Brăila, s-a sărbătorit Ziua Internațională a Sportului Militar. Evenimentul a fost marcat prin organizarea de activități sportive care au inclus gimnastică în aer liber, cros, alergări pe distanțe scurte sau lungi, mers pe jos, jocuri sportive, precum și alte activități specifice.

16 februarie reprezintă ziua constituirii Consiliului Internațional al Sportului Militar, înfiinţat în anul 1948 la Nice, în Franţa, de cele cinci naţiuni fondatoare: Belgia, Danemarca, Franţa, Luxemburg şi Olanda. Scopul principal al acestei organizații sportive internaționale, reflectat în deviza „Prietenie prin sport”, este promovarea educației fizice și a activităților sportive între forțele armate, ca mijloc de întărire a păcii în lume.

„În acest sens, în Portul Militar Brăila, în Portul Militar Tulcea, în cazarma Regimentului 307 Infanterie Marină „Heracleea” și pe Faleza Dunării din Brăila, marinarii militari și infanteriștii marini din cadrul Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” au sărbătorit Ziua Consiliului Internațional al Sportului Militar (CISM) prin activități sportive și aplicativ-militare”, precizează surse din cadrul Flotilei Fluviale.

Tot de Ziua Internațională a Sportului Militar, la Batalionul 72 Geniu „General Constantin Savu”, din cadrul Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”, a fost organizat un concurs de cros pe distanţa de 2.000 de metri, precedat de ample exerciții „de încălzire”. La această activitate sportivă a participat o parte a personalul militar din cadrul Batalionului 72 Geniu „General Constantin Savu”, prezent la program.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro