Mergi la conţinutul principal

Ziua Internațională a Radioului, sărbătorită la Muzeul Brăilei

• ziua de 13 februarie a fost aleasă pentru a celebra radioul, fiind prima zi când a emis postul de radio al Națiunilor Unite, în anul 1946, precizează Viorel Stoian, șef al Secției Istorie Modernă și Contemporană - Muzeul Brăilei „Carol I” • Secția Istorie Modernă și Contemporană deține, printre altele, în colecțiile sale, un exemplar Radio Saba, din anii 1931-1932

 

Data de 13 februarie marchează, în fiecare an, Ziua Internațională a Radioului, o zi dedicată celebrării acestui mijloc de comunicare omniprezent, care a influențat profund cultura și societatea umană, precizează muzeograful arheolog Viorel Stoian, șef al Secției Istorie Modernă și Contemporană a Muzeului Brăilei „Carol I”. Ziua de 13 februarie nu a fost aleasă în mod întâmplător pentru a celebra radioul; este prima zi când a emis postul de radio al Națiunilor Unite, în anul 1946.

„De la primele emisii timide, din secolul XX, radioul a evoluat considerabil, devenind o sursă vitală de informare, educație și divertisment pentru oameni din toate colțurile lumii. De-a lungul timpului, radioul a demonstrat o remarcabilă capacitate de a se adapta la noile tehnologii și tendințe. De la emisiile tradiționale AM/FM la streaming online și podcasturi, radioul continuă să se reinventeze pentru a rămâne relevant în era digitală”, precizează Viorel Stoian.

Ziua Internațională a Radioului reprezintă o inspirată ocazie de a celebra diversitatea bogată a programelor radio din întreaga lume. De la știri și dezbateri, la muzică și comedie, radioul oferă o varietate de opțiuni pentru a satisface gusturile și interesele fiecăruia. Această zi este, de asemenea, un moment de apreciere a muncii jurnaliștilor, producătorilor și a tuturor celor care contribuie la realizarea programelor radio. Datorită dedicării lor, radioul continuă să fie și astăzi o voce importantă în lume și în România, inclusiv în Brăila.

Secția Istorie Modernă și Contemporană a Muzeului Brăilei „Carol I” deține, printre altele, în colecțiile sale, un exemplar Radio Saba, din anii 1931-1932, pe care îl prezentăm aici.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro