• evenimentul a fost organizat duminică, 9 februarie, la Casa Umorului Desenat, de Elena Nicoleta Albu, educator muzeal - Serviciul Relații cu Publicul • au participat elevi din cadrul Fundației „Surorile Clarise”, însoțiți de Angi Stoian, educator
An de an, pe 8 februarie, sărbătorim Ziua Internațională a Râsului și a Fericirii. Cu această ocazie, duminică, 9 februarie, Elena Nicoleta Albu, educator muzeal - Serviciul Relații cu Publicul, Muzeul Brăilei „Carol I”, a organizat un interesant atelier de portrete, la care au participat elevi din cadrul Fundației „Surorile Clarise”, însoțiți de Angi Stoian, educator.
„Inspirați de portretele aflate pe simezele Casei Umorului Desenat și de cele din expoziția „Personalități ale Brăilei”, realizate de artistul Gabriel Rusu, fiecare dintre cei mici s-a amuzat copios realizându-și autoportretul. În același timp, au învățat despre diferențele dintre portret și caricatură, despre proporții și despre expresiile fețelor noastre. Ne bucurăm extraordinar să fim părtași la zâmbetele senine ori colorate care dau viață la tot ce e în jur. Abia așteptăm să ne reîntâlnim cu noi motive de bucurie!”, a precizat educatorul muzeal Elena Nicoleta Albu, organizatorul evenimentului.
Anual, pe data de 8 februarie, se sărbătorește Ziua Internațională a Râsului și a Fericirii, care evidențiază importanța bucuriei, a umorului, a stării de bine și a mulțumirii în viața cotidiană. Această zi ne aduce aminte cât este de important să râdem, întrucât râsul are foarte multe beneficii atât fizice, cât și psihice, facilitând relaxarea și reducând stresul. În ciuda tuturor problemelor, este important să ne bucurăm în fiecare zi a vieții noastre, chiar și de lucruri mărunte, precizează specialiștii, pentru că râsul înseamnă sănătate.