Mergi la conţinutul principal

Ziua Internațională a Cititului Împreună

* evenimentul s-a desfășurat miercuri, 10 februarie, la Biblioteca Județeană "Panait Istrati"

 

Biblioteca Județeană "Panait Istrati" Brăila a celebrat miercuri, 10 februarie, Ziua Internațională a Cititului Împreună (ZICI 2021), eveniment global marcat de milioane de oameni din peste 100 de țări. Asociația "Citim Împreună România" a atras anul acesta sute de parteneri din toate județele. Astfel, au fost organizate sesiuni de lectură împreună cu mii de copii și sute de educatori, învățători, profesori, bibliotecari, librari și pasionați de lectură din întreaga țară. Iar organizatorii apreciază că cititul împreună, în special între adulți și copii, este una dintre cele mai frumoase activități, mai ales dacă e făcută cu drag și cât mai des.

“Deviza de anul acesta este «ZICI cu lipici legați prin cititul împreună!» Scopul manifestărilor este să trimitem un mesaj puternic tuturor celor implicați în creșterea unui copil - părinților, profesorilor, dar și factorilor de decizie: că fiecare copil merită să i se citească cel puțin 20 de minute pe zi, începând din prima sa zi de viață și până când poate citi singur”, spun organizatorii.

Pentru acest eveniment Biblioteca a pregătit trei sesiuni de lectură astfel:

Scriitoarea Victoria Furcoiu - invitata specială a Secției Împrumut pentru Copii. Ludotecă; aceasta le-a citit copiilor de la Școala Gimnazială "Dr. Luca" o mulțime de povești frumoase pe Platforma Zoom, începând cu ora 17.00.

Organizator: Doinița Mihaela Stanciu, bibliotecar. Cadre didactice implicate: Rusu Dida, Moț Nistor, Alina Moise, Claudia Paraschiv, Carp Nicoleta.

Bibliotecarii de la Secția Împrumut Carte pentru Adulți au fost  prezenți, la ora 10.00, în mijlocul elevilor de la Liceul Tehnologic "Edmond Nicolau", alături de prof. Cornelia Miler. Demersul a continuat, începând cu ora18.00, la Cercul de Șah "Rocada", coordonat de instructorul Iulian Preda. Organizator: Valentina Chiriac, șef birou în cadrul Bibliotecii.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro