Ziua Internaţională a Francofoniei sărbătorită în multe şcoli şi grădiniţe | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Ziua Internaţională a Francofoniei sărbătorită în multe şcoli şi grădiniţe

Activitatea s-a desfăşurat la Centrul de Documentare şi Informare al şcolii, sub îndrumarea profesoarei Elena-Daniela Tufecciu. Programul a constat în recitarea de poezii şi cântece de către elevii claselor a V-a şi a VI-a, prezentarea unor importante obiective turistice din Paris de către elevii clasei a VII-a A, dar şi prezentarea unui material în poer point realizat de trei elevi de la clasa a VIII-a B. De asemenea, două perechi au dansat vals, iar trupa de teatru "Les Papillons", formată din elevii clasei a VIII-a A au interpretat piesa "Five o' clock", de I.L.Caragiale, tradusă în limba franceză. "Cunoaşterea limbilor europene înseamnă deschiderea către celălalt, cunoaşterea celuilalt, posibilitatea de a dialoga şi de a construi eficient în cadrul comunitătii europene", a spus în discursul său directorul adjunct al unităţii, Ionel Radu.
Serbări dedicate francofoniei au avut loc şi la Şcoala "George Coşbuc", sub îndrumarea profesoarei de limba franceză Marioara Rusionoiu şi coordonarea directorului Mariţa Breabăn. Programul artistic a cuprins 10 cântece, 8 poezii şi o scenetă "Les clowns", un concurs "Que sais -je de la France" şi o expoziţie cu desenele câtorva elevi de la clasele a V-a şi a VIII-a.
Sărbătoare a fost şi la Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau", în cabinetul de limbi moderne. Au participat 15 elevi din clasa a V-a, ce fac parte din proiectul "Învăţământ de excelenţă pentru mediul rural". Aceştia au pregătit în timpul programului after-school un moment artistic constând în interpretarea unor poezii şi cântece în limba franceză, cu care au încântat audienţa formată din colegii liceeni şi profesorii liceului. De asemenea, elevii Colegiului au realizat şi diverse portofolii respectând tema dată, care s-au regăsit într-o miniexpoziţie dispusă la intrarea în şcoală. Activitatea a fost cooordonată de profesorii Mirela Păncescu şi Geanina Radu.
La Şcoala "Nedelcu Chercea", structura "Gh. Naum", tot Marioara Rusinoiu a pregătit un program artistic, ce a cuprins cântece şi poezii interpretate în limba franceză, şi o scenetă. Echipajele claselor a V-a B şi a VI-a B s-au întrecut în cadrul concursului "Que sais-je?" ce a avut ca temă Franţa. Abia după numeroase întrebări de baraj a fost declarat câştigător echipajul clasei a V-a B.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro