Mergi la conţinutul principal

Ziua Internaţională a Dunării

• simpozionul a avut loc vineri, 28 iunie 2019, de la ora 10.00, la Teatrul “Maria Filotti” din Brăila

 

Vineri, 28 iunie 2019, de la ora 10.00, la Teatrul “Maria Filotti” din Brăila s-a desfăşurat simpozionul “Ziua Internaţională a Dunării”, eveniment organizat de S.C. Compania de Utilităţi Publice Dunărea Brăila S.A., cu sprijinul Consiliului Judeţean şi al Primăriei Municipiului Brăila. După cuvântul de deschidere al ing. Silviu Mangiurea, directorul general al CUP Dunărea şi alocuţiunile oficialităţilor locale, au fost prezentate câteva expuneri şi prelegeri ale cadrelor universitare pe teme de cercetare în domeniul APEI. Printre acestea, “Amprenta ecologică a apei-instrument specific managementului resurselor de apă”, expunere prezentată de prof.dr.ing.Petronela Nechita; “Aspecte privind influenţa calităţii apei de Dunăre asupra potabilităţii surselor de apă din localitatea Smârdan, judeţul Tulcea”-coordonator şef al lucrării-dr.ing.Anca Şerban; “Folosirea surselor alternative de apă pentru potabilizare şi irigaţii”-coordonator şef al lucrării dr.ing. Carmen Mariana Burtea. 

Evenimentul de vineri dedicat Zilei Internaţionale a Dunării a continuat cu o lansare de carte a dr. ing.Carmen Cîrnu şi recenzia conf. dr.ing. Dorin Eftimie -”Dunărea-leagăn de civilizaţie”, un concurs “Cine ştie...câştigă!”, la care au participat studenţi din cadrul Universităţii “Dunărea de Jos”-Facultatea de Inginerie şi Agronomie din Brăila şi s-a încheiat cu un Concert simfonic susţinut de Filarmonica “Lyra-George Cavadia” din Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu