Ziua Internaţională Anticorupţie | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Ziua Internaţională Anticorupţie

Cetăţenii şi funcţionarii publici trebuie să ia atitudine şi să sesizeze Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) de fiecare dată când iau cunoştinţă despre implicarea unor lucrători din structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI) în fapte de corupţie.
Astăzi, 9 decembrie, de Ziua Internaţională Anticorupţie, reprezentanţii DGA desfăşoară activităţi specifice în scopul responsabilizării oamenilor. Serviciul Judeţean Anticorupţie Brăila organizează o activitate de informare cu privire la infracţiunile de corupţie, modalităţile de sesizare a acestora, competenţele şi atribuţiile instituţiei, cu elevii claselor a XII-a şi cadrele didactice de la Colegiul Economic "Ion Ghica" Brăila. "Acţiunea are drept scop conştientizarea românilor cu privire la riscurile pe care le comportă săvârşirea unor fapte de corupţie.
Corupţia reprezintă una dintre cele mai serioase ameninţări la adresa statului de drept în cadrul societăţii contemporane, subminând instituţiile şi valorile democratice, atentând la ordinea socială şi capacitatea statului de a asigura drepturi şi libertăţi egale cetăţenilor săi. Altfel spus, corupţia ne afectează pe toţi şi slăbeşte respectul pentru lege. Tocmai de aceea este nevoie de un efort comun pentru prevenirea şi combaterea practicilor corupte. Direcţia Generală Anticorupţie prin Serviciul Judeţean Anticorupţie Brăila doreşte atragerea cetăţenilor şi a funcţionarilor oneşti în lupta cu acest flagel", precizează reprezentanţii DGA într-un comunicat de presă.
Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite împotriva Corupţiei a stabilit, în urmă cu 11 ani, data de 9 decembrie ca fiind Ziua Internaţională Anticorupţie. Semnată de România la data de 9 decembrie 2003, la Merida (Mexic) şi ratificată prin Legea nr. 365 din 15 septembrie 2004, Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite împotriva Corupţiei este primul tratat cu vocaţie universală în domeniul combaterii corupţiei.
Cetăţenii care doresc să sesizeze aspecte legate de comiterea unor fapte de corupţie de către personalul MAI pot apela gratuit Linia Verde Anticorupţie - 0800.806.806, din orice reţea de telefonie mobilă sau fixă. Faptele de corupţie pot fi sesizate şi la numărul de telefon 0239.613.634, aparţinând Serviciului Judeţean Anticorupţie Brăila precum şi la adresa de e-mail: braila.dga@mai.gov.ro

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro