* luni, 9 mai, în Brăila sunt programate manifestări dedicate sărbătoririi unei zile cu triplă semnificație pentru poporul român * mai jos, aveți programul întregului ceremonial public care va avea loc la Ansamblul Comemorativ al Eroilor Neamului, de pe Calea Călărașilor
Luni, 9 mai, cu prilejul sărbătoririi Zilei Independenței de stat a României, Zilei Europei și Zilei Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial, se va organiza o ceremonie publică, la Ansamblul Comemorativ al Eroilor Neamului, situat pe strada Calea Călărașilor, într-un spațiu din incinta Batalionului 110 Sprijin Logistic ”Mareșal Constantin Prezan”.
Programul va începe la ora 10.00, după întâlnirea oficialităților civile și militare, cu ceremonialul militar, după cum urmează: semnalul trompetului, marșul de întâmpinare, prezentarea onorului, salutul Drapelului de Luptă și trecerea în revistă a Gărzii de Onoare și intonarea Imnului Național al României. Ceremonialul militar va fi urmat de serviciul religios, oficiat de un sobor de preoți, după care este programată rostirea de alocuțiuni, unde va lua cuvântul prefectul județului Brăila, Iulian Timofei. Conform programului, după alocuțiuni se va intona Imnul Uniunii Europene și vor fi depuse coroane de flori din partea oficialităților civile și militare, la cele trei grupuri statuare dedicate eroilor Războiului de Independență, Primului Război Mondial și celui de-al Doilea Război Mondial.
Ceremonia publică se va încheia cu defilarea gărzii de onoare, în jurul orei 10.35, conform comunicatului de presă emis de Prefectura Brăila.
Așadar, ziua de 9 mai are o triplă semnificație pentru poporul român. Pe lângă Ziua Independenței, proclamată la 1877 de către Adunarea Deputaților, în urma triumfului Armatei române pe câmpul de luptă, românii sărbătoresc Victoria Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial, la 9 mai 1945, dar și Ziua Europei, o zi pe care România o sărbătorește ca membră UE, de 15 ani.