Mergi la conţinutul principal

Ziua Holocaustului

• manifestarea a fost organizată de Instituția Prefectului - Județul Brăila, cu participarea reprezentanților Primăriei, Consiliului Județean, Comunității Evreilor • au fost prezenți, de asemenea, reprezentanți din eșalonul de conducere al structurilor Garnizoanei Brăila, cadre militare în rezervă • au rostit alocuțiuni prefectul Brăilei, Iulian Timofei și președinta Comunității Evreilor din Brăila, Nadia Ustinescu

 

Ziua Națională de Comemorare a Victimelor Holocaustului în România, sărbătorită duminică, 9 octombrie, la Cimitirul Evreiesc din municipiu, cunoscut și drept Cimitirul Israelit nou. La eveniment au participat prefectul Brăilei, Iulian Timofei, președintele Comunității Evreilor din Brăila, Nadia Ustinescu, subprefectul Virginia Loredana Badiu, vicepreședintele Consiliului Județean Brăila, Ionuț Dobre, viceprimarul municipiului Brăila, Jantea Crican Alexandru, consilieri municipali și județeni, reprezentanți din eșalonul de conducere al structurilor Garnizoanei Brăila, cadre militare în rezervă. Din partea Filialei Județene "General Stan Poetaș" a ANCE "Regina Maria", la activitate au participat președintele filialei, col. (rtr.) Constantin Giurgea, și lt. col. (rz.) Dumitru Iulian Ghiga, prim-vicepreședinte al filialei.

"Suntem prezenți, astăzi, aici, pentru a cinsti memoria victimelor Holocaustului și pentru a onora adevărul istoric. Trebuie să ne amintim mereu de suferințele îndurate de cei dispăruți, despre visele și speranțele lor, pentru că păstrarea memoriei victimelor este o datorie profundă a fiecăruia dintre noi. Rememorarea evenimentelor din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial și comemorarea Zilei Holocaustului reprezintă o expresie a compasiunii și respectului, dar mai ales o responsabilitate civică firească, prin care se poate preveni repetarea unor astfel de acțiuni. Nu putem privi spre viitor fără a ne respecta și a ne cunoaște istoria. Reprezentanții instituțiilor statului român trebuie să continue eforturile concrete pentru prezervarea memoriei Holocaustului. Permiteți-mi să îmi exprim profunda compasiune și regretul cel mai sincer față de tragedia trăită și să aduc un pios omagiu memoriei victimelor. Fie ca amintirea acestora să rămână veșnică în inimile noastre!", a spus prefectul Iulian Timofei.

În continuare, președintele Comunității Evreilor din Brăila, Nadia Ustinescu, a evocat momentele grele prin care au trecut membrii comunității evreiești și suferințele la care aceștia au fost supuși în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial.

După rostirea alocuțiunilor legate de Ziua Holocaustului - 9 octombrie, la monumentele din Cimitirul Evreiesc au fost depuse coroane de flori din partea Instituției Prefectului, a Comunității Evreilor Brăila și a celorlalte instituții prezente la eveniment.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro