Mergi la conţinutul principal

Ziua Forțelor Terestre, sărbătorită la Complexul Comemorativ al Eroilor Neamului

• au rostit alocuțiuni col. Silviu Gimiga, locțiitorul comandantului Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos” și col. Șerbănel Stoica, locțiitorul comandantului pentru infanterie marină al Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” • în contextul celebrării Zilei Forțelor terestre, în semn de apreciere, o parte din militarii Garnizoanei Brăila au fost recompensați prin avansări în grad înainte de termen

 

Marți, 23 aprilie, la Complexul Comemorativ al Eroilor Neamului de pe Calea Călărașilor, a avut loc ceremonia militară dedicată sărbătoririi Zilei Forțelor Terestre, cea mai cuprinzătoare și reprezentativă categorie de forțe a Armatei Române, al cărei patron spiritual este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință.

Ceremonia militară a debutat cu oficierea serviciului religios de către preoții militari ai Garnizoanei Brăila, Cristian Cosmin Ion și Gabriel Pamfile, urmată de citirea Ordinului Ministrului Apărării Naționale, emis cu prilejul sărbătoririi Zilei Forțelor Terestre. Ordinul a fost citit de către col. Silviu Gimiga, locțiitorul comandantului Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”. Totodată, col. Șerbănel Stoica, locțiitorul comandantului pentru infanterie marină al Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”, a transmis mesajul șefului Statului Major al Forțelor Terestre, general-locotenent Ciprian Marin.

În contextul celebrării acestei zile, în semn de apreciere, o parte din militarii Garnizoanei Brăila au fost recompensați prin avansări în grad înainte de termen. Astfel, a fost înaintat la gradul de locotenent-colonel, maiorul de geniu Osoianu Alexandru Răzvan Petru, de la Comandamentul Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”, iar locotenentul de artilerie și rachete Stroe Vasile George, de la Batalionul 285 Artilerie „Vlaicu Vodă”, a fost avansat la gradul de căpitan.

Și-au adus omagiul și au depus jerbe de flori directorul executiv al Primăriei Brăila, Georgică Tănase, vicepreședintele Consiliului Județean Brăila, Ionuț Dobre, subprefecții județului Brăila, Virginia Loredana Badiu și Dragoș Fătu, reprezentanți ai unităților din Garnizoana Brăila.

La evenimentul dedicat Forțelor Terestre au participat reprezentanți ai autorităților publice locale și județene, ai Sistemului Național de Apărare, ordine publică și siguranță națională, invitați din Garnizoana Brăila, membri și președinți ai Asociațiilor Veteranilor de Război, Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere „Mihai Viteazul”, Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din Arma Geniu „Gl. Constantin Hârjeu” și ai Cultului Eroilor „Gl. Stan Poetaș”, cadre militare în rezervă și retragere.

Ceremonia militară de la Complexul Comemorativ al Eroilor Neamului s-a încheiat cu defilarea militarilor și onorul Muzicii Militare a Garnizoanei Brăila, condusă de căpitanul Raul Ionuț Badale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro