Mergi la conţinutul principal

Ziua Europeană a Siguranţei la trecerile la nivel cu calea ferată

Data de 25 iunie este considerată de autorităţile şi organizaţiile din sectoarele de transport feroviar şi rutier din 23 de state ale Uniunii Europene, "Ziua Europeană a Siguranţei la trecerile la nivel cu calea ferată". Cu această ocazie, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila şi Biroului de Transporturi Feroviare au acţionat pe arterele de circulaţie în zonele în care sunt treceri la nivel cu calea ferată.

Pe parcursul acţiunilor poliţiştii au avut ca scop principal prevenirea evenimentelor rutiere la trecerile la nivel cu calea ferată, depistarea neregulilor de ordin contravenţional sau penal şi sancţionarea acestora conform legislaţiei în vigoare. Astfel de acţiuni s-au desfăşurat ieri în toată ţara.

Analiza efectuată la nivel naţional pentru anul 2008 arată că la trecerile la nivel cu calea ferată au avut loc 232 de accidente, dintre care 168 au avut loc ziua şi 64 noaptea. Numărul victimelor a fost de 142, dintre care 39 au decedat, 33 au suferit vătămări corporale grave, iar 70 au suferit vătămări corporale uşoare. În urma evenimentelor, au fost de asemenea distruse 36 de vehicule, avariate grav 59 şi uşor 120. În 89 de cazuri au fost afectate locomotivele garniturilor de tren, iar în 34 de cazuri infrastructura feroviară.

Din cauza accidentelor, 214 trenuri au avut întârzieri cu un total de 9. 046 de minute, prejudiciile înregistrate de companiile feroviare şi operatorii de transport feroviar fiind de 381.688 lei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro