Mergi la conţinutul principal

Ziua Eroilor, sărbătorită de Arhiepiscopia Dunării de Jos la Brăila

• o slujbă de pomenire în cinstea ostaşilor români căzuţi în cele două războaie mondiale a avut loc la cimitirul “Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”

 

Pe 6 iunie, la Praznicul Înălţării Domnului, Arhiepiscopia Dunării de Jos a organizat în cele două municipii reşedinţă de judeţ, Galaţi şi Brăila, dar şi în alte localităţi din Eparhia “Dunării de Jos”, după Sfânta Liturghie, ample manifestări liturgice şi cultural-artistice la cimitirele, troiţele şi monumentele dedicate cinstirii eroilor neamului.

La Brăila, procesiunea dedicată eroilor patriei a început miercuri, la ora 17:00, punctul de plecare constituindu-l biserica “Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”.

Procesiunea s-a încheiat la mormintele ostaşilor români căzuţi în cele două războaie mondiale, din cimitirul “Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, unde a avut loc slujba de pomenire şi au fost susţinute alocuţiunile despre semnificaţia Zilei Eroilor.

La Galaţi, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a săvârşit Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală, după care, împreună cu slujitorii sfintelor altare, oficialităţi locale, mulţi credincioşi, tineri seminarişti şi mulţi elevi de la şcolile gălăţene cu steguleţe tricolor în mâini, au pornit în procesiune de la Biserica “Înălţarea Domnului” din municipiul Galaţi către Cimitirul “Eternitatea”.

La monumentul închinat Eroilor Neamului, a fost săvârşită cuvenita slujbă de pomenire pentru eroii neamului, iar apoi au fost depuse jerbe şi coroane de flori, iar elevii şi preoţii participanţi la eveniment au intonat Imnul de Stat al României şi Imnul Eroilor. La final, au fost trase trei salve de foc, iar pe aleea principală a cimitirului a avut loc defilarea gărzii de onoare în acordurile muzicii militare.

De asemenea, şi în celelalte oraşe ale eparhiei, Tecuci, Târgu Bujor, Însurăţei, Ianca şi Făurei, au fost organizate procesiuni închinate eroilor neamului românesc.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro