Ziua Dunării la Muzeul Brăilei "Carol I" | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal
Trei evenimente într-o singură zi

Ziua Dunării la Muzeul Brăilei "Carol I"

* an de an, pe 29 iunie, se sărbătorește Ziua Internațională a Dunării * cu acest prilej, la sediul central al Muzeului Brăilei are loc evenimentul DUNAREA POLIS - Conferințele Asociației Europene "Dunărea", precum și vizionarea filmului "Taming the Garden" * tot miercuri, la Casa Memeorială Perpessicius are loc activitatea interactivă "Dunărea, fluviul imperiilor"

 

În fiecare an, începând din anul 2004, la 29 iunie se sărbătorește Ziua Internațională a Dunării, de către toate statele situate în bazinul hidrografic al fluviului Dunărea. Ziua Dunării coincide în mod fericit cu marea sărbătoare creștină a Sfinților Apostoli Petru și Pavel. Potrivit organizatorilor evenimentelor culturale prilejuite de Ziua Dunării, bazinul hidrografic al Dunării joacă un rol important în contextul politic, social, economic și cultural, pentru dezvoltarea Europei Centrale și de Sud-Est. 

Cu prilejul Zilei Internaționale a Dunării, Muzeul Brăilei "Carol I" organizează miercuri, 29 iunie, mai multe manifestări culturale.

Astfel, de la ora 12.30, în Sala "Regele Ferdinand I și Regina Maria" (sediul din Piața Traian nr. 3 al Muzeului Brăilei) este programat evenimentul cultural DUNĂREA POLIS - Conferințele Asociației Europene "Dunărea", organizat în colaborare cu Universitatea "Danubius" Galați. Potrivit unui comunicat al instituției de cultură brăilene, evenimentul este susținut de Uniunea Generală a Industriașilor din România și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Brăila. În aceeași sală, de la ora 14.30, are loc vizionarea filmului "Taming the Garden"/"Pădurea domestică", regizat de Salome Jashi. Prezintă: Anca Andrei, biolog la Insula Mare a Brăilei. Evenimentul este organizat de Asociația Culturală CineFeel Brăila, iar intrarea este liberă.

Tot miercuri, 29 iunie, de la ora 10.00, la Casa Memorială "D. P. Perpessicius" (Strada Cetății nr. 70) are loc activitatea interactivă cu tema "Dunărea, fluviul imperiilor", realizată în colaborare cu un grup de elevi ai clasei a IX-a de la Liceul Tehnologic "Edmond Nicolau" Brăila. Coordonatori ai manifestării sunt: Liliana Șerban, muzeograf la Secția "Memoriale" a Muzeului Brăilei "Carol I" și Cornelia Miler, profesor.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro