Mergi la conţinutul principal

Ziua Direcţiei Generale Anticorupţie, celebrată printr-o întâlnire regională la Brăila

activitatea s-a desfăşurat la data de 28 mai şi au participat colectivele serviciilor judeţene anticorupţie Brăila, Vrancea, Vaslui, Tulcea şi Galaţi • astăzi, 30 mai, DGA sărbătoreşte 14 ani de la înfiinţare, ocazie cu care a fost organizată întâlnirea regională

 

Astăzi, 30 mai, se împlinesc 14 ani de la înfiinţarea Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA). Reprezentanţii instituţiilor care luptă împotriva faptelor de corupţie din mai multe judeţe s-au întâlnit la Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Brăila, în urmă cu două zile, ocazie cu care au purtat discuţii în scopul amplificării “luptei” anticorupţie.  A fost vorba despre un eveniment organizat la ceas aniversar, DGA fiind o structură specializată în prevenirea şi combaterea corupţiei în rândul personalului Ministerului Afacerilor Interne.

La nivel local, structura este reprezentată de Serviciul Judeţean Anticorupţie Brăila, al cărui sediu se află pe str. Ana Aslan nr.39, telefon/fax 0239.613.634.

Cetăţenii judeţului Brăila care vor să ia atitudine împotriva actelor de corupţie pot face acest lucru printr-o sesizare la linia gratuită Call center anticorupţie 0800.806.806, prin e-mail la adresa: braila.dga@mai.gov.ro sau direct la sediul structurii judeţene”, este mesajul transmis de conducerea SJA Brăila.

Cu prilejul împlinirii celor 14 ani de activitate, în data de 28 mai, Serviciul Judeţean Anticorupţie Brăila a organizat  întâlnirea regională aniversară - 14 ani de DGA, activitate la care au participat colectivele serviciilor judeţene anticorupţie Brăila, Vrancea, Vaslui, Tulcea şi Galaţi. “Obiectivul întâlnirii l-a reprezentat dezvoltarea spiritului de echipă şi a abilităţii de a coopera, aspecte esenţiale pentru reuşita unui proiect”, se arată în comunicatul transmis de SJA Brăila.

Reprezentanţii DGA arată că, în cei 14 ani de activitate în lupta împotriva corupţiei, instituţia s-a dezvoltat permanent atât pe palierul activităţilor de prevenire, cât şi a celor de combatere a faptelor de corupţie, consolidându-şi rolul la nivel instituţional. “Prin toate acţiunile sale, DGA promovează legalitatea, integritatea, onestitatea şi profesionalismul ca standarde atât pentru personalul propriu, cât şi pentru cel al MAI. Ca principal canal de comunicare cu publicul, linia Call center anticorupţie 0800.806.806 pune la dispoziţia cetăţenilor un instrument direct de sesizare a faptelor de corupţie, putând fi apelată din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă de pe teritoriul României”, explică DGA.

În informarea transmisă redacţiei s-a mai precizat faptul că prevenirea reprezintă principala direcţie de acţiune împotriva corupţiei, concretizată prin desfăşurarea unor activităţi de instruire şi informare în rândul personalului propriu, dar şi prin campanii de conştientizare a societăţii civile, în dorinţa expresă de schimbare a mentalităţii populaţiei în ansamblul său. Cel mai important este ca oamenii să devină conştienţi că pot ajuta extrem de mult în lupta anticorupţie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro