Mergi la conţinutul principal

Ziua Culturii Naționale

* Muzeul Brăilei „Carol l” găzduiește luni, 15 ianuarie 2018, o serie de evenimente dedicate Luceafărului Poeziei Românești și Zilei Culturii Naționale

 

Luni, 15 ianuarie 2018, Muzeul Brăilei „Carol I”, în colaborare cu Muzeul Național al Literaturii Române Iași, organizează mai multe activități dedicate Zilei Culturii Naționale și poetului Mihai Eminescu.

Astfel, de la ora 10,00 la Casa Memorială „D. P. Perpessicius” din strada Cetății, nr. 70  va avea loc vernisajul expoziției La steaua care-a răsărit… , recital de poezie susținut de elevi ai Liceului Pedagogic „D. P. Perpessicius” Brăila. Acțiunea este organizată de secția „Memoriale” a Muzeului Brăilei „Carol I” și coordonată de Elena Ilie, șef secție.

De la ora 11,00 la sediul Muzeului Brăilei „Carol I” din Piața Traian, nr. 3 se va desfășura vernisajul expoziției Lirica eminesciană ilustrată de Leonard Salmen; organizator- Muzeul Național al Literaturii Române Iași. Evenimentul va continua cu un moment poetic Jubileu 50-„La trecutu-ți mare, mare viitor!”, susținut de elevi ai  Școalii „Mihai Eminescu” , cu lansarea revistelor școlare Constelația 23  și Excelența suntem noi și  festivitatea de premiere a elevilor participanți la Concursul Național de Creație Literară și Reviste școlare „Mihai Eminescu” Brăila - ediția a XXI-a, organizat de școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Brăila.

Moderatorul evenimentelor va fi Zamfir Bălan, director adjunct al Muzeului Brăilei „Carol I”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro