Ziua copilului - sarbatoare in tot orasul | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Ziua copilului - sarbatoare in tot orasul

"Dunarea, maica noastra"

La ora 9.30, pe platoul din fata Primariei s-a desfasurat o actiune in cadrul proiectului educativ interjudetean Braila-Galati "Festivalul copiilor". Editia din acest an, a II-a, s-a numit "Dunarea, maica noastra". Proiectul este coordonat de invatatoarea Flori Constantin de la Scoala "Mihail Sadoveanu" si Aneta Alexandrescu de la Gradinita nr. 37 "Dumbrava minunata". Timp de mai bine de o ora micuti de la gradinite si scoli au prezentat dansuri tematice specifice temei. Au participat copii de la Scoala "Mihail Sadoveanu" - coordonatoare invatatoarele Nora Voicu si Vali Manaila, Scoala nr. 10 - inv. Aneta Trezi, Scoala "Ion Creanga" - inv. Tudorita Plamenov, Gradinita nr. 37 - educatoare Firica Ionescu si Sterica Picos, Gradinita nr. 8 - Angelica Surdu, Stanca Vechiu si Ioana Cazan, Gradinita Pitulati - Anca Babus.
Dupa spectacol, Primaria a oferit micutilor o plimbare pe Dunare pina la Galati, cu nava "Lacu Sarat", iar la Galati au vizitat Scoala nr. 43 si gradinitele nr. 62 si 6.

Braila vazuta de copii

Niste copii ceva mai mari, aflati la granita copilariei cu adolescenta, clasa a IX-a B a Colegiului "Murgoci", au reusit sa uimeasca maturii si sa-i puna pe ginduri prezentindu-si proiectele pe care le-ar vrea ei realizate la Braila. Sub coordonarea dirigintelui lor, prof. Viorel Mortu, ei au prezentat zece proiecte. "Centrul brailean - intre real si virtual", "Cabinet multimedia", "Sala de sport multifunctionala", "Ciinii simt oamenii, dar oamenii ce simt?", "Modernizarea Parcului Monument", "Gradina Publica - Istorie si frumusete", "Un patinoar numit Dorinta", "Primul mall brailean", "Proiect de cartodrom" si "Dezvoltarea turismului brailean". Interesant in toate aceste proiecte a fost faptul ca adolescentii nu s-au limitat la a-si pune dorintele pe hirtie, ei au realizat calcule, au facut socoteli si au apreciat cam cit s-ar cheltui pentru ca visul lor sa devina realitate. "Toate aceste proiecte vizeaza modernizarea Brailei. Este un mod special de a iesi din copilarie si a intra in adolescenta. Acest proiect le-a solicitat spiritul de raspundere, le-a cerut sa reactioneze la ce este rau in societate, le-a pus in valoare imaginatia, creativitatea. Ei au invatat practic sa scrie proiecte, sa calculeze sumele necesare. Mi-au demonstrat ca au gindire critica, ca sint exigenti fata de social si sint sigur ca toate acestea se vor transforma in spirit civic. Ei nu vor, deocamdata, sa plece din Braila, o vor mai frumoasa, pe masura sufletului lor", a spus prof. Viorel Mortu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro