Mergi la conţinutul principal

Zilele Muzeului Brăilei „Carol I”. 142 de ani de la ctitorirea prestigioasei instituții

• la 23 august 1881, prin Înalt Decret Regal semnat de MS Regele Carol I la Castelul Peleș, luau ființă la Brăila „Muzeul științific și biblioteca publică”, fondate din inițiativă privată • luni, 21 august, de Zilele Muzeului, va fi organizată o „Seară de civilizație greacă” • marți, 22 august, iubitorii de lectură sunt așteptați la o „Seară de literatură română”, la 100 de ani de la publicarea volumului Kira Kiralina, de Panait Istrati

 

Înființat prin Înalt Decret Regal, la 23 august 1881, Muzeul Brăilei „Carol I” îmbracă, iarăși, straie de sărbătoare, la 142 de ani de la fondarea sa.

Cu prilejul Zilelor Muzeului Brăilei „Carol I”, brăilenii de toate vârstele sunt invitați la sediul central din Piața Traian nr. 3, unde îi așteaptă, de la ora 18.00, o minunată „Seară de civilizație greacă”, organizată de instituția gazdă, Asociația Prietenii Muzeului Brăilei, Consiliul Județean și Primăria Municipiului Brăila.

Paricipă: Alin Horia Mânzat și Adina Papadimas, de la Opera Națională din București, precum și Ansamblul „Pandora” al Asociației Culturale Filo-Elene „Eleftheria”, din Brăila.

Marți, 22 august, de la ora 17.00, iubitorii de lectură și nu numai sunt așteptați la Casa „Panait Istrati”, din Grădina Publică, la o „Seară de literatură română”. Evenimentul, prezentat de cercetător științific dr. Zamfir Bălan, de la Secția Memoriale a Muzeului Brăilei „Carol I”, și de prof. drd. Georgiana Troia, este prilejuit de împlinirea a 100 de ani de la publicarea volumului „Kira Kiralina”, de marele scriitor brăilean Panait Istrati.      

Reamintim că, din anul 2015, Muzeul Brăilei, instituție de cultură de prim rag a Brăilei, poartă numele Regelui Carol I al României (n. 1839, Sigmaringen, Baden-Württemberg, Germania - d. 1914, Sinaia, România). Instituția deține mai multe sedii și mai multe secții în care își desfășoară activitatea zeci de cercetători, muzeografi, conservatori și restauratori pasionați de munca pe care o desfășoară: Secția Istorie Modernă și Contemporană, Secția Arheologie și Istorie Veche, Secția Artă, Secția Etnografie și Artă Populară, Secția Memoriale și Secția Științele Naturii. Fiecare secție a Muzeului Brăilei „Carol I” are organizată propria expoziție și administrează mii de obiecte de patrimoniu organizate în colecții muzeale - zestrea inestimabilă a orașului și județului Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro