Mergi la conţinutul principal

Zilele Europene ale Patrimoniului

• cu acest prilej se vor organiza o serie de evenimente culturale destinate promovării temei din acest an, privind legătura comunităţilor cu peisajul cultural şi protejarea patrimoniului cultural

 

Cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului, în data de 16 septembrie 2017, în judeţul Brăila se vor organiza o serie de evenimente culturale destinate promovării temei din acest an, privind legătura comunităţilor cu peisajul cultural şi protejarea patrimoniului cultural. “Sub genericul «Patrimoniul cultural şi Natura: un peisaj al posibilităţilor», sâmbătă, 16 septembrie, cu începere de la ora 7.30, Direcţia Judeţeană pentru Cultură organizează, la sediul din strada Mihai Eminescu,  nr. 10-12, o expoziţie foto-documentară având drept obiect prezentarea unor repere cu caracter reprezentativ pentru peisajul cultural brăilean tradiţional, reprezentând creaţii  umane constituite pe fondul valorificării resurselor naturale specifice locului în evoluţia lui istorică şi va edita un pliant cu date şi repere privind aspecte ale genezei, identităţii şi actualităţii problematicii peisajului cultural”, se precizează într-un comunicat de presă transmis redacţiei de Direcţia Judeţeană pentru Cultură.

De asemenea, în colaborare cu instituţiile similare din judeţele limitrofe, se va organiza o excursie tematică la trei obiective semnificative de patrimoniu cultural din arealul cultural sud-estic al României: Cetatea medievală de la Enisala, Cetatea greco-romană Orgame/Argamum şi Cetatea romană Ibida de la Slava Rusă. Grupul ţintă al evenimentului este reprezentat de elevi, cadre didactice şi publicul larg, având în vedere faptul că ambianţa unui monument sau a unui sit istoric permite o gamă diversificată de evenimente culturale şi educative, destinate cu precădere publicului tânăr, dar şi unor persoane iubitoare de cultură şi civilizaţie, în special de valori patrimonial-culturale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro