Mergi la conţinutul principal

Zilele Brăilei în siguranță. Polițiștii, jandarmii și pompierii sunt în stradă

* polițiștii brăileni vor fi la datorie pentru ca Zilele Municipiului Brăila, Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului și implicit Ziua Marinei să fie sărbătorite în siguranță de către cetățeni * alături de polițiști, jandarmii vor acționa intens la acțiunile organizate în perioada weekendului prelungit 11 – 15 august, dar nu vor lipsi nici pompierii * vor fi restricții de circulație pe Calea Călărașilor

 

Polițiști, jandarmi și pompieri, în acțiune de Zilele Brăilei. În cadrul unei ședințe la Prefectura Brăila, au fost prezentate măsurile pe parte de ordine publică stabilite pentru perioada weekendului prelungit 11 – 15 august. Prefectul Județului Brăila, Iulian Timofei, împreună cu subprefectul Loredana Virginia Badiu, au participat la o ședință cu reprezentanții celor 4 instituții locale cu responsabilități pe parte de ordine publică - Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Brăila, Jandarmeria Brăila, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brăila și Poliția Locală.

Am recomandat ca efectivele care vor asigura ordinea publică să fie prezente în stradă în număr mare, să fie vizibile, astfel încât brăilenii din municipiu și din județ să se simtă în siguranță pe perioada manifestărilor publice anunțate în perioada weekendului care urmează. Siguranța cetățenilor rămâne, în continuare, o prioritate a Instituției Prefectului și a întregului sistem de ordine publică din județul nostru. Urez brăilenilor momente plăcute alături de cei dragi în această perioadă. Vacanță plăcută și în siguranță tuturor!”, a declarat Iulian Timofei.

 

Peste 300 de polițiști vor acționa în municipiu. Restricții pe Calea Călărașilor

Ca în fiecare an, polițiștii brăileni vor fi la datorie pentru ca Zilele Municipiului Brăila, Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului și implicit Ziua Marinei să fie celebrate în siguranță. După cum au transmis reprezentanții IPJ Brăila, în  perioada 10 - 15 august, peste 320 de polițiști vor asigura o prezență vizibilă pe raza municipiului Brăila, în toate zonele de desfășurare a manifestărilor, pentru prevenirea oricăror incidente antisociale dar și pentru a interveni într-o manieră promptă în cazul unor posibile situații care se află în competența poliției.

De asemenea, polițiștii vor acționa în sistem integrat și în județ pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, în contextul în care, începând cu data de 12 august, vor avea loc zilele comunei Mărașu, apoi pe 13 august vor avea loc zilele comunei Ulmu, iar în data de 15 august vor fi sărbătorite zilele comunelor Șuțești și Dudești. Polițiștii rutieri vor acționa permanent pentru fluidizarea traficului rutier dar și în scopul depistării și tragerii la răspundere penală a conducătorilor auto care se află sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise. “În această perioadă, pe raza municipiului Brăila vor fi instituite mai multe restricții de trafic. La data de 12 august, începând cu ora 18:30, se va desfășura «Parada Portului Popular» cu plecare de la Sala Polivalentă, fiind restricționat traficul pe traseul strada Pietății - Calea Călărașilor, până în zona Primăriei Municipiului Brăila. La data de 15 august, începând cu ora 20:30 va avea loc «Retragerea cu torțși vor fi instituite restricții de circulație din zona Primăriei Municipiului Brăila - Calea Călărașilor până la intersecția cu Aleea Cocorilor.  De asemenea, în seara de 14 și 15 august, în funcție de valorile de trafic înregistrate, traficul pe Calea Călărașilor ar putea fi blocat în totalitate. Polițiștii brăileni vor fi astfel prezenți zi și noapte, pentru ca toți participanții să se bucure de atmosfera de sărbătoare în siguranță! La Mulți Ani tuturor brăilenilor!”, este mesajul transmis de la Inspectoratul de Poliție Județean Brăila.

 

Jandarmi și pompieri, la datorie

Alături de polițiști, pompieri și polițiști locali, jandarmii brăileni vor fi prezenți atât în municipiul Brăila, cât și în alte 4 localități din județ, cu ocazia desfășurării mai multor activități cultural-artistice. Cele mai multe misiuni de asigurare a ordinii publice vor fi executate pe raza municipiului, în perioada 11 – 15 august, în mai multe locații, cu ocazia sărbătoririi Zilelor Municipiului Brăila și a Festivalului Internațional de Folclor. Astfel, de joi și până sâmbătă, în fiecare seară de spectacol folcloric, jandarmii vor asigura măsuri de ordine publică în zona scenei de pe Esplanada Dunării. “Vineri, jandarmii vor însoți participanții la Parada Portului Popular, pe traseul Sala Polivalentă - Barieră – Calea Călărașilor – Esplanada Dunării, iar un alt echipaj va fi prezent în zona Parcului Calea Galați, acolo unde va avea loc un spectacol de jazz. Duminică, echipajele de jandarmerie vor fi prezente în Grădina Publică, în Parcul Monument și pe Esplanada Dunării, unde sunt activități cultural-artistice dedicate Zilelor Municipiului. Misiunile de asigurare a ordinii publice vor continua luni, când în prima parte a zilei vor avea loc tradiționalele activități dedicate Zilei Marinei, iar în a doua parte a zilei, atenția jandarmilor se îndreaptă către scena de pe Faleză, unde se vor desfășura concertele de muzică ușoară și focul de articifii. Totodată, retragerea cu torțe a Muzicii Militare a Garnizoanei Brăila și Flotilei Fluviale va fi supravegheată pe traseul Calea Călărașilor (Colegiul Național „Gh. M. Murgoci”) – Bariera Călărașilor – Ansamblul Comemorativ al Eroilor Neamului. Jandarmii brăileni vor fi prezenți și în județ, acolo unde vor fi sărbătorite zilele mai multor localități”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila.

 

Recomandările pompierilor brăileni

Pe timpul desfășurării evenimentelor cultural-artistice dedicate Zilelor Municipiului Brăila și Zilei Marinei Române organizate de Primăria Muncipiului Brăila în colaborare cu Instituția Prefectului județului Brăila, Consiliul Județean Brăila și Flotila Fluvială, în perioada 11 - 15 august, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brăila vor asigura respectarea normelor de prevenire și stingere a incendiilor și realizarea intervenției în cazul producerii unor situații de urgență.

Zilnic, în aceste zone, vor fi prezente echipaje de prim ajutor medical, iar în data de 15 august, la manifestări vor fi prezente echipa de scafandri și un echipaj de intervenție cu o autospecială de stingere. “În caz de nevoie, forțele și mijloacele aflate în dispozitiv pot fi suplimentate cu efective și tehnică de intervenție aflate în subunitățiile inspectoratului. Având în vedere că, la aceste manifestații se preconizează un aflux mare de persoane, pompierii recomandă respectarea măsurilor de prevenire a situațiilor de urgență ce pot surveni, astfel: nu utilizați focul deschis în locuri cu pericol de incendiu; nu aruncați la întâmplare țigările. Este interzis fumatul în afara locurilor special amenajate; nu lăsați copiii nesupravegheați; nu blocați căile de acces pentru a permite intervenția autospecialelor sau accesul la hidranții exteriori. În cazul producerii unui incendiu, păstrați-vă calmul și părăsiți incinta în care vă aflați, într-un mod organizat. Respectați întotdeauna recomandările forțelor de ordine, sau a organizatorilor evenimentului, pentru a rămâne în siguranță”, au transmis reprezentanții ISU.

 

Caravana SMURD “Fii pregătit”, la Brăila

În perioada 14 – 15 august, Centrul Mobil de Instruire a Populației pentru Răspuns în Situații de Urgență și caravana SMURD “Fii Pregătit!” va ajunge în municipiul Brăila.

Centrul Mobil de Instruire a Populației pentru Răspuns în Situații de Urgență va fi amplasat în zona adăpostului pescăresc de pe faleza Dunării, iar caravana SMURD în fața Sălii Polivalente “Danubius” în Parcul Monument. Acestea vor putea fi vizitate duminică în intervalul orar10.00 – 22.00 și luni între 10.00 – 19.00.

Prin obiectivul său de formare a populației, Centrul Mobil este dotat cu echipamente care simulează diverse situații de urgență, incendii, situații meteo extreme sau chiar cutremure. În ceea ce privește incendiile, pot fi simulate "flăcări digitale" în producerea unor incendii la aragaz, coșul de gunoi și aparate electronice și electrocasnice în bucătărie și dormitor. Cu această ocazie, cetățenii vor putea identifica mai ușor posibilii factori de risc și vor avea oportunitatea să învețe modul de comportare în diferite situații de urgență.

În cadrul Caravanei SMURD “Fii pregătit” se vor organiza cursuri de instruire pentru acordarea primului ajutor în situații de urgență, poți învăța cum se acordă primul ajutor în caz de stop cardio-respirator la adulți, copii sau nou-născuți, cum se recunoște și se intervine în cazul obstrucției căilor aeriene superioare și alte tehnici și manevre de prim ajutor în diverse situații de urgență.

Personalul ISU Brăila este pregătit să acorde timp și să răspundă la toate întrebările legate de situațiile de urgență.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro