Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zi de sarbatoare la Scoala Waldorf

Scoala Waldorf si-a omagiat, ieri, patronul spiritual, Rudolf Steiner, nascut pe 27 februarie, 1861, cel care a infiintat in Germania scolile Waldorf. Directorul unitatii scolare, Rodica Fotache, a precizat ca simteau ca au o datorie morala fata de Rudolf Steiner si au vrut, la 13 ani de la infiintare, sa faca ceva pentru a-l omagia. Directorul a mai spus ca programul zilei are patru etape, pentru ca spatiul este restrins si s-a dorit ca in activitati sa fie implicati toti elevii, inclusiv parintii acestora. "Ne-am ales aceasta zi pentru ca este ziua de nastere a mentorului nostru, Rudolf Steiner. Existenta noastra se afla in al 13-lea an, iar daca in 1995 aveam o grupa de prescolari si o clasa I, acum ne-am dezvoltat si detinem doua grupe de gradinita si opt clase, invatamint primar si gimnazial. Copiii trebuie sa simta ca este o zi deosebita si am dorit ca ei sa-si exprime sentimentele fata de scoala prin diferite actiuni", a spus directorul Rodica Fotache.
In prima faza a acestei sarbatori, atit prescolarii cit si elevii claselor I - IV, coordonati indeaproape de cadrele didactice au realizat intr-un mod artistic martisoare si felicitari, care mai de care mai atractive pentru 1 Martie. Apoi, materialele obtinute din miinile iscusite ale micutilor au facut parte dintr-o expozitie cu vinzare. Aceeasi activitate de lucru a fost desfasurata si de elevii de la gimnaziu. In intervalul orar 16.00 - 18.00 a avut loc un moment dedicat invitatilor si desigur, au fost prezentate realizarile scolii ca institutie, mod de organizare si functionare. Directorul Rodica Fotache a vorbit despre personalitatea lui Steiner, iar apoi au fost prezentate activitatile scolii in imagini. Momentul a fost incheiat de un scurt documentar, ce prezenta perspectiva dezvoltarii scolilor Waldorf, realizat intr-un mod profesional la Liceul Waldorf din capitala. Spre seara, activitatile au continuat pe ateliere, unde parintii alaturi de invitati, s-au relaxat realizind tablouri din lina, martisoare, au pictat si modelat si au participat la atelierul de gastronomie, unde au realizat o salata de fructe.
In viitorul apropiat, Scoala Waldorf va organiza un carnaval. Sub titlul "Carnavalul primaverii", in preajma zilei de 8 Martie, elevii Scolii Waldorf vor fi din nou in sarbatoare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii