Mergi la conţinutul principal

Zi de sarbatoare la Colegiul "Murgoci"

Ieri, citeva sute de elevi au participat la sesiunea de comunicari stiintifice organizata in cadrul Zilelor Colegiului "Murgoci". Au fost organizate opt sectiuni: istorie, matematica, limba si literatura germana, limba si literatura romana, informatica - liceu si gimnaziu, limba si literatura franceza, fizica, biologie-chimie. Sectiunea istorie, unde s-au prezentat 14 lucrari, a fost coordonata de prof. dr. Emilia Lica. S-au prezentat lucrari foarte interesante despre Istoria portului Braila - Tudorel Caloian, Armele de nimicire in masa - Raluca Bobia, Adolf Hitler - Angel Alexandru sau Invatamintele procesului de la Nurenberg - Ramona Cotiga. Si la sectiunea informatica, coordonata de prof. Florina Marin, au fost prezentate 29 de lucrari foarte apreciate precum "Intre a fost si este", realizata de Iuliana Iancu, Raluca Manea si Irina Zanet, o comparatie intre generatia de copiii de acum si generatiile de parinti, cum isi petreceau timpul, distractiile, muzica ascultata, modul de comunicare. La sectiunea matematica s-au prezentat 11 lucrari, la limba si literatura germana, coordonata de prof. Tatiana Badea s-au prezentat 12 lucrari, o sceneta si s-au organizat doua concursuri, unul de eseuri si altul de glume. La sectiunea limba si literatura romana, coordonata de prof. Viorel Mortu, elevii au realizat 13 referate: "Cosmarul cuvintelor in poezia lui Nichita Stanescu" - Simona Panaite, "Folclorul, valoare a specificului national" - Sorina Priceputu sau "Fantasmele nihilismului in lirica eminesciana - Lorena Zurbagiu. La limba si literatura franceza, prof. coordonator Diana Popovici, s-au prezentat 11 lucrari, de exemplu despre Mizerabilii a lui Victor Hugo - Monica Petcu sau "Istoria machiajului" - Veronica Visalon. Tot la aceasta sectiune elevii au primit si cele 18 diplome cistigate la concursul "Cangurul lingvistic". La sectiunea fizica, s-au prezentat 17 referate, profesorul coordonator fiind Laurentiu Marin. La aceasta sectiune a fost inregistrat si cel mai tinar participant, Octavian Ionus, din clasa a V-a, care a prezentat o lucrare despre o pasiunea a sa, avionul. La sectiunea biologie-chimie au fost prezentate 10 lucrari, sectiunea fiind coordonata de profesoarele Felicia Popescu si Madalina Vlad.
Sarbatoarea colegiului va continua astazi cu lansarea de carte "Pastrati-mi amintirile", cu vernisarea unor expozitii de carte si de arta plastica, concursul "Ghici unde, ghici ce" si cu o festivitate derulata in sala de sport.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro