Mergi la conţinutul principal

Zi de sărbătoare la Colegiul Național „Nicolae Iorga”

• pe 5 decembrie, colegiul de elită brăilean și-a celebrat patronul spiritual printr-un eveniment organizat la Teatrul „Maria Filotti”

 

Pe 5 decembrie, Colegiul Național „Nicolae Iorga” Brăila și-a celebrat patronul spiritual într-o atmosferă de sărbătoare. Pe scena Teatrului „Maria Filotti”, evenimentul a început cu un discurs al directorului unității de învățământ, prof. Simona Doroftei, care a subliniat reușitele unității de învățământ, mulțumindu-le elevilor, profesorilor și părinților pentru implicare și pentru devotament față de valorile promovate de școală.

Au urmat apoi discursurile reprezentanților autorităților locale, primarul Marian Dragomir și președintele Consiliului Județean, Francisk Iulian Chiriac, care au elogiat performațele elevilor colegiului și au felicitat cadrele didactice. De asemenea, viceprimarul Brăilei, Alexandru Jantea, și-a exprimat aprecierea față de rezultatele obținute de elevi și de profesori.

Reprezentanții instituțiilor partenere, Teatrul „Maria Filotti”, Biblioteca Județeană „Panait Istrati”, IPJ Brăila, s-au alăturat evenimentului. Costescu Simona, șef birou Siguranță școlară, și Ostache Elena, purtător de cuvânt al IPJ Brăila, au apreciat conduita ireproșabilă a elevilor de la Colegiul Iorga”, pe care i-au încurajat să aleagă cariera de polițist.

Fost elev al Colegiului Național „Nicolae Iorga”, Radu Nichifor, director al Teatrului „Maria Filotti”, a evocat, cu nostalgie, momente emoționante din viața de licean. La rândul său, Alexandru Ionel, fost profesor de istorie al Colegiului, a reamintit eforturile dascălilor, din trecut și din prezent de a transforma “Iorga” într-un reper al învățământului brăilean. Și Veronica Dobrin, fost director al Liceului Teoretic „N. Iorga” și fost manager al Teatrului „Maria Filotti”, a evocat momentele dificile din perioada în care a condus instituția de învățământ.

După aceste momente a urmat spectacolul ”Artiști pentru o zi, o zi pentru o școală”, pregătit de elevii liceului, coordonați de prof. Virgil Atanasiu și de prof. Cecilia Talpeș, care a impresionat spectatorii prin sensibilitatea interpretativă și talent. Sărbătoarea a continuat la Colegiul National „Nicolae Iorga” cu lansarea celui de-al X-lea număr al revistei “Creativ CNNI”, dar și cu un dialog al generațiilor, condimentat cu emoție, povești și voie bună.

După evenimentul din 5 decembrie, a doua zi, de Sfântul Nicolae, în amfiteatrul liceului, au fost premiați elevii participanți la concursurile organizate cu ocazia Zilei Colegiului: Concursul interjudețean ”Nicolae Iorga - omul și epoca”, Concursul județean ”Cărțile au suflet”, Concursul interjudețean ”Decouvrons la geographie de la France” și Sesiunea de comunicări științifice ”Fizica, Chimia, Biologia”.

“Felicitări elevilor și profesorilor pentru organizarea unui eveniment de suflet prin care tradiția și modernitatea reconfirmă valoarea Colegiului Național «Nicolae Iorga»!”, a transmit prof. Simona Doroftei, directoarea unității de învățământ.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro