Mergi la conţinutul principal

Zeci de service-uri auto controlate și sancționate de ITM

• în a doua jumătate a lunii ianuarie, 34 de service-uri auto din Brăila au fost verificate de inspectorii ITM, în cadrul unei campanii naționale inițiate de Inspecția Muncii • amenzile pentru nerespectarea legislației în domeniul sănătății și securității în muncă au depășit 20.000 de lei

 

Campanie națională de control ITM în domeniul sănătății și securității în muncă (SSM) la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul „Întreținerea și repararea autovehiculelor” (cod CAEN 452) - service-uri auto.

Potrivit inspectorului șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila, Liviu Arhire, în perioada 18 - 24 ianuarie 2024, inspectorii de muncă brăileni au efectuat 34 de controale pe linie SSM la tot atâtea service-uri auto din municipiu și județ, finalizate cu 56 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 20.500 lei.  

Obiectivele urmărite pe parcursul desfășurării campaniei au fost: diminuarea consecințelor sociale și economice care derivă din nerespectarea prevederilor legale de către angajatorii din domeniul Întreținerea și repararea autovehiculelor; creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale referitoare la sănătatea și securitatea în munc; eliminarea neconformităților constatate în domeniul securității și sănătății în muncă în activitățile specifice ale societăților comerciale.

În toate situațiile în care au fost constatate deficiențe, inspectorii ITM Brăila au dispus măsuri obligatorii cu termene de intrare în legalitate și de respectare pe viitor a dispozițiilor legale.

Riscurile la care sunt expuși lucrătorii din domeniul de activitate întreținerii și reparării autovehiculelor: alunecări pe pardoseala umedă, ventilație insuficientă, umiditate excesivă, risc de intoxicare cu substanțe chimice, perioade lungi în care angajații stau în picioare, activități repetitive, stresul provocat angajaților datorită unui comportament neadecvat al clienților, echipamente de muncă electrice incorect utilizate în mediul umed, pericol de accidentare prin manevrarea necorespunzătoare a autovehiculelor în incinta spălătoriilor, risc de electrocutare, utilizarea echipamentelor de muncă specifice, cum ar fi instalații de ridicat și recipiente sub presiune (toate supuse procedurilor de autorizare ISCIR).

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro