Mergi la conţinutul principal
Strigător la cer!

Zeci de morminte profanate în Cimitirul Radu Negru

• peste 30 de cruci de beton şi de marmură au fost distruse în noaptea de vineri spre sâmbătă de trei tineri teribilişti, posibil minori din cartierul Radu Negru • reprezentanţii SUPAFLC au sesizat, deja, Poliţia, iar ancheta este în plină desfăşurare • autorii distrugerilor au fost surprinşi de camerele de supraveghere din zonă şi urmează a fi identificaţi şi traşi la răspundere

 

Peste 30 de monumente funerare distruse de trei tineri teribilişti într-o singură noapte, weekendul trecut, în Cimitirul Radu Negru, fără niciun motiv. Cazul a fost sesizat deja, Poliţiei Locale, precum şi Poliţiei Municipiului Brăila, de către conducerea Serviciului de Utilitate Publică de Administrare a Fondului Locativ şi a Cimitirelor (SUPAFLC), urmând ca autorii distrugerilor, posibili trei minori din cartier, să fie identificaţi şi traşi la răspundere cu ajutorul camerelor de supraveghere din zonă.

Ieri, un cititor a trimis trei fotografii precum şi o sesizare online pe adresa redacţiei “Obiectiv-Vocea Brăilei”, prin care ne informa, revoltat, despre distrugerile constatate de el personal în Cimitirul Radu Negru, autori prezumtivi fiind “nişte derbedei avertizaţi sau amendaţi recent pentru mizeria făcută în cimitir”. Iată textul sesizării: “Zeci de cruci la pământ! Nu se poate aşa ceva! Ce păzeşte Primăria? Pentru ce plătim taxe? Toate reparaţiile ar trebui să le suporte Primăria, ea avea obligaţia să păzească! Totul a plecat sigur de la nişte derbedei avertizaţi sau amendati recent pentru mizeria făcută în cimitir”.

Contactată, ieri, conducerea Serviciului de Utilitate Publică de Administrare a Fondului Locativ şi a Cimitirelor (SUPAFLC) din cadrul Primăriei Brăila, care are în administrare Cimitirul Radu Negru, a precizat că incidentul petrecut a fost adus la cunoştinţa Poliţiei Locale şi a Poliţiei Municipiului Brăila, care au declanşat o anchetă.

“Am fost, şi ieri şi azi (luni, 16 noiembrie 2020 - n.r.) la faţa locului şi am anunţat Poliţia Locală şi Poliţia Municipiului Brăila, care fac în prezent cercetări. Este vorba de trei tineri teribilişti, posibil trei minori, care urmează a fi indentificaţi cu ajutorul camerelor de supraveghere. Au fost filmaţi când au pătruns în cimitir şi au lovit monumentele cu picioarele, distrugându-le. Fapta reprobabilă s-a petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 22.00. După toate probabilităţile, aceştia au mai fost în cimitir şi au mai provocat distrugeri cu două sau trei zile mai înainte”, a precizat Emilena Huiu, directorul SUPAFLC.

Tot ieri, au fost anunţaţi proprietarii locurilor de veci concesionate în Cimitirul Radu Negru, ale căror morminte au fost călcate în picioare şi distruse de adolescenţii iresponsabili care, culmea, doar au lovit cu picioarele şi au dărâmat crucile de piatră şi beton, distrugându-le, fără a sustrage ceva din cimitir. Cu alte cuvinte, au profanat şi au distrus peste 30 de monumente funerare în mod deliberat, din pur amuzament.

Trebuie precizat faptul că paza Cimitirului Radu Negru este asigurată doar până la ora 16.00, iar autorii distrugerilor au dat buzna în cimitir la ora 22.00, când nu mai era ţipenie de om în interiorul acestuia. Cel puţin ciudat este faptul că, deşi tinerii infractori au lovit şi au dărâmat, pe rând, peste 30 de monumente funerare, nimeni din zonă “nu a auzit nimic”. “Puteau măcar să sune pe Poliţie, este imposibil să nu auzi noaptea zgomotele produse, mai ales că zona este destul de circulată”, au mai spus reprezentanţii SUPAFLC.      

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro