Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zeci de ghiozdane cu rechizite donate în cadrul campaniei “Ghiozdănel pentru școlărel”

* doar astăzi mai puteți face donații în cadrul campaniei, la sediul redacției din Str. Mihai Eminescu, nr. 56 * luni, 13 septembrie, ghiozdanele cu rechizite vor ajunge la copiii din mediul rural

 

Toamna se numără rechizitele! Tot mai mulți brăileni s-au mobilizat pentru a veni în sprijinul copiilor din mediul rural și a-i ajuta pe aceștia să meargă la școală. Săptămâna aceasta, la sediul redacției am primit zeci de ghiozdane cu rechizite în cadrul campaniei “Ghiozdănel pentru școlărel”, donatorii fiind brăileni de toate vârstele. Cei mai mici donatori sunt Andrei și Ioana, ambii elevi ai Școlii Gimnaziale “Al. I. Cuza”, băiețelul în clasele primare, iar fetița la gimnaziu. Apoi, alte două ghiozdane cu rechizite au venit din partea lui Adrian Marian Anghel și Andrei Cahul. Cei doi sunt membri ai Forumului Tinerilor Brăila și sunt “boboci” la LPS, respectiv Colegiul “Bălcescu”. Tot de la un membru al Forumului Tinerilor s-a mai primit o donație, de la o tânără care a dorit să își păstreze anonimatul. Donații au continuat cu cinci noi ghiozdane complet echipate venite tot din partea unor brăileni care au dorit să rămână anonimi. De asemenea, o altă donatoare ne-a oferit suma de 100 lei pentru a-i ajuta cu rechizite pe școlăreii din mediul rural. Iar donațiile nu s-au oprit aici pentru că alte două ghiozdane, unul pentru un băiețel și unul pentru o fetiță, au fost ieri oferite de un alt tânăr brăilean.

Printre cei care s-au implicat în campania “Ghiozdănel pentru școlărel” se numără și directorii Colegiului Național Pedagogic “D. P. Perpessicius”, prof. Ionuț-Eduard Budur și prof. Bogdan Grigore, care au donat câte un ghiozdănel complet echipat. De asemenea, și prof. Dan Gheorghiță, fost inspector școlar general adjunct,  a donat trei ghiozdane complet echipate. Donații au venit și din partea  Danielei Rădulescu, consilier local municipal PMP, care a donat nouă ghiozdane, și Mirela Chivu, consilier județean PSD, care a dăruit un ghiozdănel, bineînțeles complet echipate.

Le mulțumim tuturor pentru donații și vă așteptăm și astăzi să le oferiți copiilor mai puțin norocoși șansa să meargă la școală! Astăzi este ultima zi în care puteți aduce donații la sediul redacției noastre din Strada Mihai Eminescu nr. 56, etajul 2, între orele 10.00-16.00.

Așa cum v-am mai informat, în cadrul campaniei “Ghiozdănel pentru școlărel” puteți dona ghiozdane, penar echipat sau stilouri, pixuri, creioane, carioci, riglă, radieră, ascuțitoare, trusă de geometrie etc., caiete dictando, de matematică, tip I și tip II, caiete studențești, de geografie/biologie/muzică, caiete cu foaie velină, bloc de desen, acuarele, pensule, etichete caiete, foi A4, etc. Orice ajutor în materie de rechizite este binevenit și va fi de mare folos pentru copiii mai puțin norocoși. De asemenea, se pot face donațiile inclusiv în bani, iar organizatorii campaniei se vor ocupa să achiziționeze rechizite pentru copii. După încheierea campaniei de donații, în perioada 10-13 septembrie, redactorii ”Obiectiv” și voluntarii de la Forumul Tinerilor Brăila vor merge la școlile din mediul rural pentru a distribui rechizitele. Cu cât mai multe donații, cu atât mai mare va fi și numărul de școli în care vor ajunge!

Campania ”Ghiozdănel pentru școlărel” este o inițiativă a Forumului Tinerilor Brăila, Centrul de Tineret – Brăila Youth Hub, Asociația ”Pentru Adevăr” și cotidianul ”Obiectiv – Vocea Brăilei”, campania fiind derulată în parteneriat cu Primăria Municipiului Brăila și Consiliul Județean Brăila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii