Mergi la conţinutul principal

Zeci de baruri şi discoteci verificate de poliţişti

În zilele de 21, 22 şi 23 noiembrie, zeci de poliţişti au fost angrenaţi în mai multe acţiuni cu caracter preventiv, atât în municipiu, cât şi în judeţ.
Potrivit Biroului de Presă al IPJ Brăila, poliţiştii rutieri, de ordine publică, investigarea fraudelor şi investigaţii criminale, precum şi cei din cadrul Poliţiei Municipiului, poliţiilor orăşeneşti şi secţiilor de poliţie rurală au desfăşurat, timp de trei zile, acţiuni în zona discotecilor, barurilor şi altor unităţi de alimentaţie publică cu profil similar. Totodată, oamenii legii au verificat modul în care îşi desfăşoară activitatea societăţile comerciale şi vânzătorii ambulanţi, pentru prevenirea violenţelor, a actelor ilegale de comerţ, a furturilor de pe tarabe, din buzunare, poşete şi genţi.
Nu în ultimul rând, poliţiştii au desfăşurat controale pe arterele de circulaţie din municipiu şi judeţ, pentru prevenirea accidentelor rutiere produse ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie.
Zeci de poliţişti au efectuat controale la 62 de societăţi comerciale cu profil comerţ, discotecă, cafe-bar şi jocuri mecanice, la 31 de producători particulari, 12 întreprinderi individuale şi 9 persoane fizice, au legitimat 187 persoane suspecte şi au controlat în trafic 102 autovehicule, fiind efectuate, cu acest prilej, 20 testări cu aparatul etilotest.
Pe timpul desfăşurării acţiunilor din weekend, au fost constatate 53 de contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de 13.910 lei. Potrivit sursei citate, 12 amenzi au fost aplicate conform prevederilor Legii 61/1991 (republicată) pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, 20 la Legea 12/1990 (republicată) pentru protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de comerţ ilicit, 19 conform OUG 195/2002 (republicată) privind circulaţia pe drumurile publice şi două pentru alte abateri.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro